Süper Lig şampiyonu Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne direkt mi gidecek? Fırtınanın turnuvaya katılım yolu belli oldu

Süper Lig'de 2021-22 sezonunda şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor'da büyük bir coşku yaşanmakta. Hasreti dindiren ve taraftarını mutlu eden bordo mavililerde gözler bir yandan da Avrupa'ya çevrilmiş durumda. Taraftarların Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne katılımı ile ilgili kafasındaki soru işaretleri açıklığa kavuşuyor.

01.05.2022-14:41 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-14:51)

Süper Lig şampiyonu Trabzonspor büyük bir başarıya imza attı. Yaşanan bu başarı tüm camiada ve bordo mavililere gönül veren taraftarlar tarafından büyük bir sevinçle kutlandı. Trabzonspor Süper Lig kupasını almaya hazırlanırken taraftarların merak ettiği konulardan birisi de bordo mavililerin Şampiyonlar Ligi'ne katılım süreci oldu. Konuyla ilgili detayları sizler için derledik.

Bordo mavililer ön eleme oynayacak mı?

Türkiye'nin Avrupa kupalarında topladığı ülke puanları nedeniyle hiçbir takım Şampiyonlar Ligi'nde direkt katılım hakkı kazanmayacak. Rusya ve Ukrayna kulüplerinin mevcut durumu nedeniyle Avrupa kupalarında yer almıyorlar. Süper Lig şampiyonu Fırtına ise Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılım sağlayacak. Bordo mavililer play-off turunda elenmesi durumunda UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılacak.

Rakibin belli olma tarihi

Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılacak olan bordo mavililer ilk karşılaşmasını 16 veya 17 Ağustos günlerinden birinde oynarken rövanş maçı ise 23-24 Ağustos'ta oynanacak. Trabzonspor'un rakibi 2 Ağustos Salı günü çekilecek kurada belirlenecek. Şampiyon Trabzonspor ile ilgili gelişmeler ise taraftarlar tarafından büyük merakla takip edilmeye devam ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal