Süper Lig maçları ne zaman başlayacak, hangi tarihe ertelendi? 2023 Süper Lig maçları başlama tarihi belli oldu mu?

10 ilde büyük can kaybı ve yaralanmalara sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından TFF Süper Lig maçlarının ertelendiğini açıklamıştı. Yapılan bu açıklamanın sonrasında Süper Lig’in ne zaman devam edeceği araştırılmaya başlandı. Peki Süper Lig maçları ne zaman başlayacak, hangi tarihe ertelendi? 2023 Süper Lig maçları başlama tarihi belli oldu mu? Konu hakkında son gelişmeler haberimizde...

13.02.2023-16:57 - (Son Güncelleme: 13.02.2023-16:57) Süper Lig maçları ne zaman başlayacak, hangi tarihe ertelendi? 2023 Süper Lig maçları başlama tarihi belli oldu mu?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremi sonrası Süper Lig maçları başta olmak üzere tüm futbol müsabakalarının geçici olarak askıya alındığını açıklamıştı. TFF’nin bu açıklaması sonrası Süper Lig karşılaşmalarının ne zaman devam edeceği merak edilirken, Hatayspor ve Gaziantep FK’nın ligden çekilmelerinin ardından alınan diğer kararlar da merak edilen konular arasında yer aldı. Peki Süper Lig maçları ne zaman başlayacak, hangi tarihe ertelendi? 2023 Süper Lig maçları başlama tarihi belli oldu mu?

Süper Lig maçları ne zaman başlayacak, hangi tarihe ertelendi? 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig karşılaşmalarının ertelenmesi ve maçların başlama tarihi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Büyükekşi Süper Lig’deki 1 haftalık ertelemenin 3-4 Mart’a kadar uzatıldığını kaydederken, konu hakkındaki sözlerini şöyle devam ettirdi:

Süper Lig Maçları

’’Hafta başında yaptığımız açıklamada, bu hafta oynanacak maçlarımızı önümüzdeki hafta sonuna ertelemiştik. Ama gördüğümüz kadarıyla acımız çok büyük. Hala enkaz altına binlerce vatandaşımız var. Bugün itibariyle bu maçları 3, 4 Mart’tan itibaren başlatma kararı aldık. İnşallah o zamana kadar bu yapılacak çalışmalar ve kulüplerimizin desteğiyle o tarihte başlatabiliriz diye ümit ediyoruz. Bu konuda verilecek kararlarda da her zaman Kulüpler Birliğimiz ile beraber hareket edeceğiz. Yarın 1’inci Lig Kulüpler Birliği, Salı günü 2 ve 3’üncü Lig Kulüpler Birliği ile bir araya geleceğiz. Futbolun paydaşlarının her zaman beraber hareket etme konusunda arzularını, önerilerini TFF olarak dinleyeceğiz. Ona göre ortak kararlarımızı vereceğiz”

İki takım da gelecek sezon ligde kalacak

Süper Lig’de Hatayspor ve Gaziantep FK’nın ligden çekilmesinin ardından bir dizi karar alan TFF, Galatasaray Fenerbahçe derbisinin mevcut fikstüre göre ligin son maçı olacağını belirtti. Gaziantep FK ve Hatayspor’un gelecek sezon şartsız olarak Süper Lig’de kalacağını açıklayan TFF, bu iki takımla oynayacak olan takımların otomatik olarak 3 puan alacağını duyurdu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal