Enkazda hayatını kaybeden kardeşlerin sözleri duygulandırdı: Biz birbirimizi seven iki kardeşiz

Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği illerden birisi olan Adıyaman’da arama kurtarma çalışmaları depremin sekizinci gününde de devam ediyor. Enkaz altında kalarak hayatını kaybeden kardeşlerin anı defteri ortaya çıkarılırken, kardeşlerin ‘’Biz birbirimizi seven iki kardeşiz’’ sözleri duygulandırdı.

13.02.2023-16:24 - (Son Güncelleme: 13.02.2023-16:24) Enkazda hayatını kaybeden kardeşlerin sözleri duygulandırdı: Biz birbirimizi seven iki kardeşiz

6 Şubat günü tarihinin en yıkıcı depremine uyanan Türkiye’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin yaraları sarılmaya çalışırken, hem hüzün hem de mutluluk hissettiren anlar yaşanmaya devam ediyor. Enkaz altından kurtarılan insanların sevinci yürekleri ısıtırken, enkaz altında hayatını kaybeden kişilerin de acısı hissediliyor. Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği illerden birisi olan Adıyaman’da arama kurtarma çalışmaları depremin sekizinci gününde de devam ediyor. Enkaz altında kalarak hayatını kaybeden kardeşlerin anı defteri ortaya çıkarılırken, kardeşlerin ‘’Biz birbirimizi seven iki kardeşiz’’ sözleri duygulandırdı.

Adıyaman’da zamana karşı yarış

DHA’nın yer verdiği habere göre; Yunus Emre Mahallesi’ndeki apartmanda Osman ve Müzeyyen Toprak çifti ile çocukları Abdurrahman ve Aysima Toprak, enkaz altında kaldı. Siirt Belediyesi ekipleri, 50’nci saatte, enkazdan Osman ve Müzeyyen Toprak’ı yaralı kurtardı.

Abdurrahman ve kardeşi Aysima’nın ise cansız bedenlerine ulaşıldı.

Adıyaman Deprem İki Kardeş

Biz birbirimizi seven iki kardeşiz

Enkazda, kardeşlerin anı defterinin bir sayfası ve oyuncak da bulundu.

Abdurrahman’ın kardeşi Aysima ile ilgili 2018 yılında yazdığı ve kendi fotoğraflarını yapıştırdığı anı defterindeki "Merhaba. Ben Abdurrahman bu da kardeşim Aysima. Biz birbirimizi seven iki kardeşiz. Beraber çok güzel oyunlar oynarız. Bir gün ben akülü arabamı sürerken kardeşim de binmek istedi. Tek başına süremeyeceği için ona yardımcı oldum ve beraber sürdük. Çok eğlenceli bir gündü. Biz kardeşimle sevdiğimiz oyunları oynayıp devam ediyoruz" notu, görenleri duygulandırdı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal