Süper Lig'e Play-Off sistemi geri dönüyor: Yayın İhale Komisyonu'ndan çarpıcı gelişme

TFF'nin Kulüpler Birliği ile ortaklaşa kurduğu ihale komisyonu, yeni dönem yayın ihalesi konusunda çalışmalarına detaylı devam ediyor. Komisyonun hedefinin yayın gelirinin seviyesi yükseltmek istenirken, play-off sisteminin de düşünüldüğü iddia edildi.

04.12.2023-12:02 - (Son Güncelleme: 04.12.2023-17:50) Süper Lig'e Play-Off sistemi geri dönüyor: Yayın İhale Komisyonu'ndan çarpıcı gelişme

TFF'nin Kulüpler Birliği ile ortaklaşa kurduğu İhale Komisyonu, yeni dönem yayın ihalesi konusunda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Komisyonun yeni hedefi belli oldu

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; komisyonun yeni hedefi 500 milyon dolardan 85 milyon dolar seviyelerine kadar inen yayın gelirini, 250 milyon dolar seviyelerine çıkarmak olacak. İhaleye en az üç firmanın katılması için görüşmeler devam ediyor.

Play-Off sistemi geri dönebilir

Play-Off sistemi de yayın ihalesi gelirinin artması için TFF tarafından gündeme getirildi. Bu yolla büyük maçların daha çok oynatılması planlanıyor. Kulüplere bu konuda tam 6 tane öneri yapıldı. Belçika ve Romanya'daki Play-Off sistemi ön plana çıkmış durumda. Ancak henüz net bir karar verilmiş değil.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal