Süper Kupa’daki olay sonrası tartışılıyor: Fenerbahçe’nin Süper Lig’de puanı silinecek mi?

Galatasaray ile oynanan Süper Kupa maçına U-19 kadrosuyla çıkan Fenerbahçe, maçın 2. dakikasında takımını sahadan çekmişti. Son yılların en ilginç maçının ardından Fenerbahçe’ye verilmesi muhtemel olan cezalar tartışma konusu oldu. Peki Fenerbahçe’nin Süper Lig’de puanı silinecek mi? İşte detaylar…

08.04.2024-17:56 - (Son Güncelleme: 08.04.2024-17:56)

Yaklaşık 1 senedir bir türlü oynanamayan Süper Kupa finali, dün Şanlıurfa’da oynandı. Galatasaray ile Fenerbahçe’yi karşı karşıya getiren mücadelede sarı kırmızılı takım tam kadro sahada yer alırken Fenerbahçe, aynı gün öğlen saatlerinde maç yapan U-19 takımıyla sahada yer aldı. Maçın ilk dakikası içerisinde Mauro Icardi ile 1-0 öne geçen Galatasaray, Fenerbahçeli oyuncuların santra yapmasını bekliyordu ancak takımın teknik sorumlusu Zeki Murat Göle maçın 2. dakikasında takımı sahadan çekti. Maçın ardından Fenerbahçe’ye ceza verilip verilmeyeceği tartışma konusu oldu.

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de puanı silinecek mi?

Fenerbahçe’nin Süper Kupa finalinden çekilmesi sonrasında Süper Lig’de 3 puanının silineceği yönünde bazı iddialar yer alıyordu. Ancak söz konusu karşılaşmanın bir lig maçı olmaması sebebiyle sarı lacivertli takıma 3-0 hükmen mağlubiyet ve Türkiye Kupası’na gelecek sezon katılmama cezası verilmesi bekleniyor.

Süper Kupa’daki olay sonrası tartışılıyor: Fenerbahçe’nin Süper Lig’de puanı silinecek mi?

TFF Süper Kupa Müsabakası Statüsü'nün 6. maddesinde konu hakkında şu ifadeler yer alıyor;

(1) Kupa müsabakasında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakaya katılmayan kulüp, takip eden sezon Türkiye Kupası’na katılmaktan men edilir ve takip eden sezonda Süper Kupa’da yer alamaz. Ayrıca TFF tarafından Süper Kupa’nın organizasyonu için yapılan masraflar ile organizasyonun iptal edilmesi dolayısıyla TFF’nin karşılaşacağı maddi, manevi her türlü zararı (Üçüncü kişilerle yapılan sözleşmeler gereği ödenmek zorunda kalınan cezaişart, tazminat, vb. dahil) tazminle yükümlü olduğu gibi, Süper Kupa’nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz.

(2) Kulüpler, Süper Kupa markasının değerinin arttırılması yönünde TFF tarafından yapılacak her türlü faaliyete destek verecek ve bu faaliyetlerde aktif olarak yer alacaklardır.

(3) Süper Kupa’da mücadele eden kulüpler, ulaşım, konaklama ve benzeri masraflarını kendileri karşılarlar. Kulüpler kendi aralarında masrafların paylaşımı ve benzeri amaçlı sözleşmeler yapabilirler.

(4) Kulüpler, Ek’te belirtilen Zaman Çizelgesi’ne uymak zorundadırlar.

(5) Süper Kupa’da yer alan kulüpler, kupa müsabakasında, bulundukları ligin statüsünde belirtilen ve bu statüde aksi açıkça belirtilmeyen tüm hususlara uymakla yükümlüdürler.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal