Süper Kupa krizi dünya manşetlerinde: Galatasaray-Fenerbahçe derbisi iptal edildi

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa final maçı, karşılaşma öncesinde yaşanan kriz sebebiyle ertelendi. Derbinin ertelenmesi dünya basınında geniş yankı buldu.

30.12.2023-10:49 - (Son Güncelleme: 30.12.2023-17:35)

Galatasaray ile Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirecek olan Turkcell Süper Kupa finali, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Kral Suud Üniversitesi Stadyumu’nda oynanacaktı. Ancak  maç öncesi Atatürk tişörtü ve pankartlarıyla ilgili yaşanan krizin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya çıkmadı.

İki takımın net tutumu sebebiyle maç ileri bir tarihe ertelendi. Öte yandan karşılaşma öncesinde yaşanan kriz dünya basınında gündem oldu.

Süper Kupa krizi dünya manşetlerinde

Süper Kupa maçı öncesi yaşanan kriz, uluslararası basında da büyük yankı uyandırdı. Süper Kupa'daki krizin dış basındaki yansımaları şöyle:

İspanyol "Mundo Deportivo" yayına "Türk futbolunda yeni karışıklık" manşetiyle çıktı. Mundo Deportivo, Suudi yetkililer ile Türk tarafının gün boyu süren müzakerelere rağmen uzlaşamadığını aktardı.

Almanya'nın popüler yayın organlarından Bild, "Çöldeki derbide büyük sıkıntı" başlığını attı. Bild, Suudi polisinin Fenerbahçe soyunma odasına girerek Atatürk baskılı tişörtleri toplamak istediğini de yazdı.

İtalyan La Gazzetta Dello Sport gazetesi, ertelenen finali "Riyad'da Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki İstanbul derbisi iptal edildi" başlığıyla servis etti.

Süper Kıpa

Atatürk’ün anılmasına izin verilmedi

Mirror gazetesi, haberinde Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Atatürk'ü anmasına izin verilmediği belirtildi. Haberde, "Türkiye Futbol Federasyonu ile Suudi yetkililer arasında yapılan anlaşmanın ardından maç Riyad'daki Al-Awwal Park Stadyumunda oynanacaktı. Ancak maçın başlamasına saatler kala Suudiler, iki tarafın da ısınma hareketleri sırasında modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yer aldığı tişörtleri giymelerini yasakladı" ifadeleri kullanıldı.

The Guardian'ın 'Tişört kavgası' başlıklı haberinde, takımların modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yer aldığı tişörtlerleri giymesine izin vermeyen Suudi yetkililer nedeniyle maçın iptal edildiği yazıldı.

The Sun yaşananları "Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Türkiye Süper Kupa maçı takımların oynamayı reddetmesi nedeniyle son dakikada iptal edildi" başlığıyla yayınladı. Haberde Atatürk pankartları ve tişörtlerinin yasaklanmasının ardından her iki takımın da sahaya çıkmayı reddettiği belirtilirken, oyuncuların anlaşmazlık nedeniyle otellerinden çıkmadıkları da eklendi.

Süper KUpa

Suudi Arabistan Türkiye’nin kurucusunun pankartını yasakladı

DailyMail ise haberi "Suudi Arabistan Türkiye'nin kurucusunun pankartlarını yasakladı" başlığıyla paylaştı.

Reuters, karşılaşmanın Ankara-Riyad yakınlaşması sonrası bu ülkede düzenlenmek istendiğine dikkat çekti.

Haber ajansı AP ise İspanya ve İtalya süper kupa karşılaşmalarının ocak ayında Suudi Arabistan'da yapılacağını hatırlattı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal