Süper gıda listesinde yer alan zencefilin faydaları saymakla bitmiyor! Zencefil tüketmenin sağlığa faydalarını duyunca inanamayacaksınız

Katıldığı her şeye ayrı bir lezzet katan zencefilin sağlığa faydaları da saymakla bitmiyor. Süper gıdalar listesinde yer alan zencefilin insan sağlığı üzerindeki etkisi inanılmaz. İşte zencefil tüketmenin sağlığınız üzerindeki 9 etkisi...

15.06.2022-19:40 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-19:40) Süper gıda listesinde yer alan zencefilin faydaları saymakla bitmiyor! Zencefil tüketmenin sağlığa faydalarını duyunca inanamayacaksınız

Lezzetiyle damaklarda şölen yaşatan zencefilin sağlık üzerindeki etkisi de oldukça fazla. Her gün tüketeceğiniz zencefil sizi birçok hastalığa karşı koruyacaktır. İşte zencefilin bilinmeyen faydaları.

Zencefilin insan sağlığına 9 faydası!

- Mide yanmasının önüne geçer

Mide yanması yaşayanlar genellikle geçici bir rahatlama veren ilaçları kullanır. Zencefilin içinde bulunan aktif maddeler, anti-enflamatuar ile bulantının önüne geçen özelliklerden dolayı mide yanması ilaçlarında kullanılmaktadır. Mide yanması sorununuz olduğundu tüketeceğiniz bir miktar zencefil rahatlamanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda her gün düzenli olarak tükettiğinizde de bu sorununuz ortadan kalkacaktır.

- İltihapları en aza indirir

Yapılan çalışmalar zencefilin eklerdeki iltihabı azalttığını göstermiştir. 2015 senesinde yapılan bir araştırma, kireçlenme sorunu yaşayanların zencefilli krem kullanarak eklem ağrılarından kurtulduklarını ortaya çıkarmıştır.

- Cildi temizliyor

Zencefil, cilt sağlığı için de oldukça iyi bir seçenektir. Her gün düzenli olarak zencefil yediğinizde sindiriminizin kolaylaşmasını, terlemeyle birlikte vücudunuzdan mikropları atarak cildinizin temizlenmesi ve pürüzsüzleşmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda vücutta oluşan küçük yaraların tedavisinde de mikrop karşıtı işlevi görmektedir.

 zencefilin 9 faydası

- Kanser riskinizi azaltıyor

Yapılan araştırmalar zencefil tüketiminin kanser hücrelerini engellediğini ortaya çıkardı. Zencefil o kadar güçlü değerlere sahip ki kanser hücrelerinin karşısında adeta bir silah olarak duruyor.

- Sindirimi geliştiriyor

Zencefil, sindirimi iyileştirdiği gibi bağırsakları da gevşetmektedir. Bundan dolayı İBS hastaları tarafından sıklıkla kullanılır.

- Baş ağrınızı hafifletir

Zencefilin içindeki iki yüzü aşkın madde, zencefilin iltihapları önleyici, bulantı giderici ve antihistaminik özellikleriyle beraber şiddetli migren belirtilerini de hafifletmektedir.

- Kilo vermenize yardım eder

Diyet listenize zencefil eklemeniz kilo vermenizi kolaylaştıracaktır. Zencefil, besinlerin tam anlamıyla sindirilmesine, kalori yakılmasına ve metabolizmanızın hızlanmasına yardım eder.

 zencefilin faydaları

- Kan şekerinizi dengede tutar

Kısa süre önce tip 2 diyabet hastalarında yapılan çalışma, gün içinde yalnızca 2 gr toz zencefil tüketilmesinin, açlık kan şekerini yüzde 12 oranlarında düşürdüğünü kanıtlamıştır.

- Enfeksiyonlara karşı savaşıyor

Zencefil, enfeksiyon riski taşıdığınızda size yardımcı olur. İçerisindeki Gingerol, enfeksiyonu azaltarak bakterilerin büyümesini engeller.

Zencefil nasıl tüketilmeli?

Zencefil tüketiminin birçok alternatifi bulunuyor. Kendi damak zevkinize göre; soyarak, rendeleyerek, dilimleyerek, doğrayarak, tuzlu veya tatlı olarak her şeyle birlikte tüketebilirsiniz.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal