Aç karnına bunları sakın yemeyin! İçten içe sizi zehirliyor

Yemek yemek yaşamanın birinci kuralı olurken günlük yaşantımızda temel ihtiyaç olarak kabul edilir. Kişinin ne yediği, ne içtiği sağlık açısından dikkat edilmesi gerekirken aç karnına yenmemesi gerekenler de herkes tarafından bilinmesi gerekir. Bazı yiyecekler var ki aç karnına tüketilmemesi gerekir. Peki, aç karnına yenmemesi gereken yiyecekler içecekler nelerdir? İşte detaylar...

15.06.2022-19:08 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-09:46) Aç karnına bunları sakın yemeyin! İçten içe sizi zehirliyor

Günün en önemli öğünlerinden olan kahvaltı sabahın erken saatlerinde yeme içme için tercih edilmektedir. Fakat sağlıklı beslenmek için uyulması gereken kurallar vardır bunlardan bazıları ise aç karnına tüketilmemesi gereken yiyeceklerdir. Çok az insan aç karnına ne yiyip ne yememesi gerektiğini bilmiyor. İşte, aç karnına tüketilmemesi gerekenler haberimizde yer almaktadır

aç karnına yenmemesi gerekenler

Domates

Vitamin deposu olarak bilinen domatesler içerisinde tanik asit bulundurmaktadır. Bu asit ise midenizde bulunan ve genellikle mide ağrılarına neden olmaktadır. Ülser hastalığı bulunanlar için aç karnına asit tüketilmek ağrılara neden olur. Mide sorunu olanlar asitli yiyeceklerden uzak kalması lazım.

Gazlı içecekler

Birçok insan gazlı içecek tüketimini bağımlı haline getirmektedir. Alkolsüz içecekleri başka bir şey yemeden içildiğinde midenin şişirilmesine neden olmaktadır. Midede yer alan asitin seviyesini yükselten gazlı içecekler aç karnına tüketilmemesi gerekir.

aç karnına yenmemesi gerekenler

Baharatlı yiyecekler

Baharat kullanımı yemeklerin tadını daha lezzetli hale getirebilir. Fakat baharatlı yiyeceklerin aç karnına tüketilmesi önerilmemektedir. Midenin tahriş olması ve hazımsızlığa yol açmaktadır. Aç karnına yememeniz gerekenlerin başında acı biber, sarımsak ve zencefil yer almaktadır.

Tatlılar

Tatlıların sinirimi çok kolaydır fakat aç karnına tüketildiğinde vücudun insülin salgılamasına engel olmaktadır. Bu durumda ise size etkileri göz sorunları olarak yansıyabilir. Aç karnına tüketilen tatlılar vücudun ait ve alkali dengesi bozmaktadır. Şeker hastası olanlar ya da şeker hastalığına yakalanma ihtimali olacak kişilerin tatlıdan uzak kalması gerekir.

aç karnına yenmemesi gerekenler

Yoğurt

İçerisinde yer alan asit bakterisi bulunmasıyla sağlık sorunları için tercih edilmektedir. Laktik asit bulunduğundan dolayı midenizdeki asit miktarı aç karnına yenilenmesi halinde ters tepki yaratmaktadır. Süt ürünlerinde laktik asit bakterilerinin öldürür ya da daha fazla aite neden olmaktadır. Yemek yedikten sonra yoğurt tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal