Doktorlar bugün grevde mi, grev ne zaman bitecek? Sağlık ocağı, aile hekimliği, hastaneler grevde mi?

TTB tarafından yapılan açıklamalar üzerine bugün doktorlar tarafından grev yapılacağı duyuruldu. Bunun üzerine sağlık ocağı ve hastanelerin kapalı olup olmadığı merak konusu oldu. Doktorlar grevde mi? Doktorların grevi ne zaman bitiyor? Sağlık çalışanlarının yaptığı grev hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

15.06.2022-10:49 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-10:49) Doktorlar bugün grevde mi, grev ne zaman bitecek? Sağlık ocağı, aile hekimliği, hastaneler grevde mi?

Meclis Genel Kurulu'nda ele alınan konular arasında hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hakları ele alınmaktadır. TTB üzerinden açıklananlar ise vatandaşların merak konusu oldu. Doktorlar grevde mi, grev ne zaman bitecek? Sağlık ocakları bugün hizmete kapalı mı? Hastanelerde doktorlar var mı?

Doktorlar grevde mi, grev ne zaman bitecek?

TTB açıklamasında, şu ifadeler bulunmaktadır.

-Toplumun sağlığı yerine şirket kârını önceleyen sağlık politikalarının ürünü olan Sağlıkta Dönüşüm Programı, bizleri her gün yeniden boğarken, sizlerin de nitelikli sağlık hizmetinden mahrum kalmanıza neden olarak sağlıkta yıkımı getirdi.

-Yaşanan son günlerdeki sorunlar üzerine insanca yaşayabilmek için gerekli şartların oluşması için şiddetin son bulması ve uygun çalışma koşullarının oluşması gerekmektedir. Yoksulluğa neden olmadan ücret talepleri her durumda açıklanmaktadır.

-Doktorlar tarafından dile getirilen talepler sadece onlar için değil, vatandaşların da kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi içindir. Uzun zamandır istekleri dile getirilirken eylemlerde bu yönde devam etmektedir. Siyasi iktidar bile bu sorunlarında farkında olmasına rağmen algı yönetimi üzerine taktikler devam etmektedir. 

Doktorların grevi

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal