Suna Tanaltay

Ölüm haberi ile edebiyat dünyasını yasa boğan Suna Tanaltay kimdir? Suna Tanaltay boyu kaç, kilosu kaç ve aslen nereli? Suna Tanaltay sevgilisi, eşi kimdir? sorularının yanıtı haberimizde…

05.03.2021-11:26 - (Son Güncelleme: 05.03.2021-11:26) Suna Tanaltay

SUNA TANALTAY KİMDİR?

Radyo ve televizyon programları yapan Suna Tanaltay, psikolog, şair ve yazardır.

1957 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olan Suna Tanaltay, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nden psikiyatri sertifikası aldı. Kandilli Kız Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi’nde psikoloji, felsefe ve edebiyat öğretmeni olarak görev alan Tanaltay, 1958 - 1979 yılları arasında Çapa Psikiyatri Kliniğinde psikolog olarak görev yaptı.

Tanaltay, ‘Sevgi, Saygı, Hoşgörü’ konuyla alakalı söyleşiler ve ‘Medyada ve İnsan İlişkilerinde Sevgi ve Saygı’ ile alakalı dersler verdi. TRT, NTV, Show TV, Kanal D, ATV, TGRT ve Flash TV gibi çeşitli kanallarda söyleşi programları gerçekleştiren Tanaltay, ‘İncir Ağacı’ adlı ilk öyküsünü 1948 yılında yazdı. Tanaltay, 1997 yılında sağlık hizmetleri konusunda ‘Yılın en Başarılı Kadını’ seçildi.

SUNA TANALTAY YAŞI KAÇ, NERELİ VE NE ZAMAN DOĞDU?

Suna Tanaltay, 22 Nisan 1933 yılında Mersin’de dünyaya geldi.

SUNA TANALTAY SEVGİLİS – EŞİ

Suna Tanaltay, psikiyatrist, yazar ve şair olarak tanınan Erdoğan Tanaltay ile evliydi. Suna Tanaltay, eşini 21 Ocak 2014 tarihinde kaybetmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal