Sultanlara yakışacak çorba tarifi bulundu! Bu lezzet akşam sofranızı sultan getirtir

Sultanlara yakışacak lezzetli mi lezzetli akşam sofranızı renklendirecek çorba tarifi bulundu. Hem lezzetli hem de bir o kadar doyurucu erişteli yeşil mercimek çorbasıyla kase kase çorba içmeye hazır olun!

04.04.2024-16:52 - (Son Güncelleme: 04.04.2024-16:57) Sultanlara yakışacak çorba tarifi bulundu! Bu lezzet akşam sofranızı sultan getirtir

Akşam iftar sofranızda hem doyurucu hem de lezzetli bir tarif arıyorsanız, müjdenizi isteriz! Çok uğraştırmayacak hatta yanına yemek yapmadan bile doyacağınız erişteli yeşil mercimek çorbası tarifi sizinle. Sultanların sofrasına yakışacak olan, yaptığınızda sultanları bile lezzetinden sofraya getirtecek bu tarif için 5 dakikanızı hazırlığa, 30 dakikanızı pişirmeye zaman ayıracaksınız. Toplamda 35 dakikada hazır olacak çorba için yeşil mercimeğiniz, erişteniz, soğanının varsa iftara yarım saat kala çorbanızı yapabilirsiniz. Bugün yemekle çok vakit kaybetmek istemiyorum diyenlere pratik erişteli yeşil mercimek çorbası tarifi…

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Malzemeleri

  • 1 su bardağı ölçüsünde yeşil mercimek 
  • 1 su bardağı ölçüsünde erişte 
  • 1 tane kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde salça 
  • 8 su bardağı ölçüsünde su 
  • Pul biber      
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Nane 
  • Yarım çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ 
Sultanlara yakışacak çorba tarifi bulundu! Bu lezzet akşam sofranızı sultan getirtir 

Erişteli yeşil mercimek çorbası Nasıl yapılır?

  1. İlk etapta yeşil mercimeklerinizi yıkadıktan sonra 20 dakika kadar sıcak suda haşlıyoruz.
  2. Daha sonra suyunu süzüyoruz.
  3. Bir tencerenin içerisine sıvı yağ ekliyoruz.
  4. İçerisine ise yemeklik şekilde doğramış olduğunuz soğanları ekleyerek, tüm soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  5. Dilerseniz bu aşamada çabuk pembeleşmesi için hafif tuz da ekleyebilirsiniz.
  6. Ardından salçamızı ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar da kavurduktan sonra suyumuzu ilave ediyoruz.
  7. Kaynayan suyumuzun içerisine 20 dakika kadar kaynatmış olduğumuz mercimeklerimizi ve son olarak eriştelerimizi ekliyoruz.
  8. Baharatını ve tuzunu da damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  9. Erişteler yumuşayana kadar pişirdikten sonra  servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun… 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal