Sultanahmet Camii'ni Müze Yapalım Sözlerine AK Parti'den Sert Yanıt

Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasının gündeme gelmesiyle birlikte, bazı kesimlerin "Sultanahmet Camii'ni müze yapalım" çıkışına AK Parti tarafından sert cevap geldi. Açıklama yapan Ömer Çelik, "Bunlar her türlü saygısızlığı bu ülkenin parlamentosunda yapıyorlar." dedi.

11.06.2020-16:42 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-16:25) Sultanahmet Camii'ni Müze Yapalım Sözlerine AK Parti'den Sert Yanıt

Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasının gündeme gelmesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, halk milletimizindir dedi. Yapılan anketlerin büyük bir kısmında vatandaşlar Ayasofya kararını desteklerken, muhalefet olmak için muhalefet yapan ve boş konuşan CHP'li vekiller bu konuda da kendilerinden bekleneni yerine getirdi. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu'nun, "Topkapı Sarayı da Ayasofya da müze olarak korunmalı hatta Sultanahmet de müze olmalı." ifadelerini kullanırken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bu ifadelere karşılık verdi.

"CHP DERHAL GEREĞİNİ YAPMALIDIR"

Bir insanın kendi coğrafyasına ve değerlerine nasıl bu kadar yabancı olabileceğini sorgulayan Çelik, "Bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz. CHP derhal gereğini yapmalıdır. Her türlü toksik siyasetin aynı anlayıştan tezahür etmesi kimseyi şaşırtmıyor ama bunların artık ülkemizle rekabet içinde olan başka devletler için gerekçe üretmesi tahammül edilmez bir noktaya geldi. Açık ve net söylüyoruz. Bu şekilde düşünenler Libya meselesinden Doğu Akdeniz’e ve Suriye meselesine kadar sadece başka devletlerin tezlerini dillendiriyor." dedi.

"BUNLARLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Açıklamalarına devam eden Çelik, "Hükümet eleştirisi değil bu. Muhalefet etmek değil. Sistematik olarak başka devletlerin tezini savunuyorlar. Toksik bir siyaset bunların yaptıkları. Muhalefet etmek değil, siyaseti zehirlemek için konuşuyorlar. Türkiye tüm dinlerin ibadethanelerine saygısını yıllardır yeni adımlarla pekiştiriyor. Bunlar ise her türlü saygısızlığı bu ülkenin parlamentosunda yapıyorlar. Şiddetle kınıyoruz bu siyaseti. Bunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal