Süleymaniye’de SİHA destekli operasyon: Üst düzey teröristler etkisiz hale getirildi

Terör örgütü PKK’nın etkinliğini yoğunlaştırdığı Süleymaniye’de SİHA’larla desteklenen operasyonda bir araç bulunan üç üst düzey terörist etkisiz hale getirildi.

17.04.2023-10:33 - (Son Güncelleme: 17.04.2023-16:50)

MİT’in takibe aldığı terör örgütü PKK’nın sözde elebaşılarını taşıyan araç, Irak’ın Süleymaniye şehrinde düzenlenen SİHA destekli operasyon sonucunda etkisiz hale getirildi. 

Süleymaniye’de SİHA destekli operasyon

Akşam’ın yer verdiğine göre; MİT, Süleymaniye'de geçtiğimiz günlerde PKK/YPG'nin Suriye'deki sözde komutanı Mazlum Kobani'yi hedef almıştı.

Terör örgütü PKK/YPG'nin elebaşlarına nokta operasyonlar düzenleyen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Süleymaniye kentinde yeni bir operasyona düzenledi. MİT, Türkiye'den 200 km uzaklıktaki Sülemaniye'nin Pencvin İlçesi'ne bağlı bir köyde SİHA'lar bir aracı hedef aldı. Araç içerisindeki 3 PKK'lı terörist ölürken, 1 teröristin de yaralandığı belirtildi. Teröristlerin örgütün üst düzey isimleri olduğu iddia edildi.

Süleymaniye SİHA Operasyon

Elebaşı da vuruldu

MİT, 8 Nisan'da da Süleymaniye kenti havalimanı yakınlarında PKK/YPG'nin Suriye'deki sözde komutanı Mazlum Kobani kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin'i hedef almıştı. Şahin, konvoyuna düzenlenen SİHA saldırısından kurtulmuştu. Olayın ardından ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, konvoyda 3 Amerikalının da bulunduğunu, can kaybı olmadığını açıkladı.

Şahin'e yönelik düzenlenen operasyondan önce 17 Mart'ta Duhok yakınlarında PKK'lıları taşıyan bir AS350 Eurocopter helikopter düşmüştü. Helikopterde 3'ü kadın 7 kişi ölmüş, aralarında PKK'nın üst düzey isimlerinin de olduğu anlaşılmıştı. Ardından da Türkiye , Süleymaniye kalkışlı uçaklara hava sahasını kapattı. Helikopterin Süleymaniye'den havalandığı ve PKK/YPG kontrolündeki Suriye'nin kuzeyine doğru gittiği ortaya çıkmıştı.

Terör örgütüyle ilişkilerinize son verin

Düşen PKK helikopteri ve elebaşı Ferhat Abdi Şahin'e yönelik saldırı sonrası Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, geçtiğimiz hafta Ankara'ya geldi. Talabani, MİT Başkanı Hakan Fidan ile görüştü. Görüşmede, Türkiye'nin IKYB'nin Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve PKK ile ilişkilerinden" rahatsızlığını dile getiren Fidan, Ankara-Süleymaniye ilişkilerinin normalleşmesi için bu ilişkilere son verilmesi gerektiğini belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal