Süleymaniye Vakfı Ramazan imsak ve iftar vakitleri 2022

Ramazan ayına girdiğimiz günlerde insanlar Süleymaniye Vakfı'nın imsakiyesini merakla araştırıyor. Süleymaniye imsakiyesi ve Ramazan ayında sabah namazı ve imsak vaktiyle ilgili tüm detaylar haberimizde.

02.04.2022-00:25 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-00:25) Süleymaniye Vakfı Ramazan imsak ve iftar vakitleri 2022

İnsanlar Ramazan ayında en güvenilir imsak vakitlerini öğrenebileceği siteleri araştırıyor. İmsak vakitlerini ve sabah namazı vakitlerini doğru öğrenmek insanlar için büyük önem taşıyor. Bulunduğunuz il ve ilçeyi seçerek Süleymaniye Vakfı imsakiyesinden imsak vakitlerini öğrenebiliyorsunuz. Süleymaniye Vakfı'nın oluşturduğu 2022 yılının imsakiyesini araştıran insanlar için tüm detayları haberimizde derledik.

Süleymaniye Vakfı imsakiyesi

Süleymaniye Vakfı'nın imsakiyesine ulaşmak için şu adresi kullanabilirsiniz; http://imsakiye.suleymaniyetakvimi.com/

Sabah namazı ve imsak vakitleri

Dinen bilinene göre güneşin doğu ufkuna yakınlığı -9 derece olduğunda sabah namazı vakti başlar ve orucun yasakları başlar. Bu esnada fecr-i kâzzibin büyük kubbeye benzeyen aydınlığı enlemesine uzanan, üstü beyaz ve altı siyah bir kızıl ışık kümesi ile bölünür. Kutsal kitabımızda bu ayrışma şu ayet ile anlatılır; "Sabahı bölen; geceyi dinlenme zamanı, Güneş ile Ay'ı hesaba uygun yapan odur. Bunlar güçlü ve bilgili olanın koyduğu ölçüdür." (En'âm 6/96)

Fecr-i sâdıkta karanlık ile beyaz ışık kuşağı, kızıl ışık kuşağıyla ikiye bölünür. Bir kişi Allah'ın elçisine namaz vakitlerini sormuştur; o da ona uygulayarak göstermek için ilk günün sabah namazını ilk vaktinde kıldırmıştı. Ebu Musa el-Eşârî bizlere şu bilgiyi verir; "O gün Allah'ın elçisi sabah namazını fecr yani kızıllık yarıldığı esnada kıldırdı. İnsanlar neredeyse birbirini tanıyamayacaktı." (Müslim, Mesâcid 178-614). Allah'ın elçisinin şu sözü ise konuyu değişik şekilde ifade ediyor; "(Cebrail) Sabah namazını kızıllığın parıldadığı, oruçluya yiyeceğin haram olduğu sırada kıldırdı." Şu haber de bu durumu destekler; "Nebi sallallahu aleyhi vessellem sabah namazını kıldırırken birimiz yanında oturanı tanırdı." Yani ufukta oluşan aydınlık o saatte mescidin içine kadar ulaşıyordu. Âişe (radiyallahu anhâ) şöyle der; "Mü'minlerin kadınları elbiselerine bürünmüş olarak Allah'ın elçisi sallallahu aleyhi vessellem ile sabah namazına katılırlar, namazı bitirince evlerine doğru ayrılırlardı da alaca karanlıktan kimse onları tanımazdı." Yani, kadınlar arka taraflarda namaz kılarlardı. Demek oluyor ki erkekler tarafından bakında kadınları tanıyacak kadar bir aydınlık oluşmadan namaz bitiyordu. Sabah namazının zamanı, güneş doğana kadardır. Güneş doğduğunda gece biter. Çünkü Allah'ın elçisi sallallahu aleyhi vessellem şöyle der; "Gece yüzünü gösterir, gündüz sırtını döner, güneş de batmış olursa oruçlu iftar eder." Gündüze uyarlandığında ise; "Gündüz yüzünü gösterir, gece sırtını döner, güneş de doğmuş olursa gün başlamış olur. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal