Oruç açılırken hangi dualar okunur? Peygamber efendimiz orucunu açarken hangi duayı okurdu?

Ramazanın en çok araştırılan konularından biri orucu açarken okunacak dua olurken çok sayıda vatandaş peygamberimizin okuduğu dua ile oruçlarının açmak istedikleri için 'Peygamber efendimiz orucunu açarken hangi duayı okurdu?' şeklindeki soruya yanıt aramaya başladı. Peki, Oruç açılırken hangi dualar okunur? İşte, Peygamber efendimiz orucunu açarken okuduğu dua..

02.04.2022-00:06 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-00:06) Oruç açılırken hangi dualar okunur? Peygamber efendimiz orucunu açarken hangi duayı okurdu?

2 Nisan 2022 Cumartesi günü ilk orucunu tutacak olan vatandaşlar, iftar saatinde sofrasına oturduğunda orucunu hangi duayla açması gerektiğini araştırmaya başladı. Ramazan ayının ilk günü iftarında oruç açmak için okunan duaların yanı sıra Peygamber efendimizin orucunu açarken hangi duayı okudu da sorgulandı. 

Oruç açılırken hangi dualar okunur?

İslam alemi oruç ibadetini yerine getirmek için sahurdan sonra niyet ederek 2 Nisan Cumartesi gününü oruçlu olarak geçirecekler. Akşam iftar saatinde ise oruçlarını açmaya niyet edecek olan vatandaşlar ise oruçlarını dua ederek açmak için 'Oruç açılırken hangi dualar okunur?' sorusuna yanıt aramaya şimdiden başladı. 

Peygamber efendimiz orucunu açarken hangi duayı okurdu?

Hazreti Muhammed'in (S.A.V) orucunu açtığı sırada şu duayı okuduğu bilinir:

“Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü.”

Meali: (Ey Allah’ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.)

Hazreti Muhammed (S.A.V) orucunu açtıktan sonra ise; “Susuzluk gitti, damarlar ısındı, inşallah Tealaya sevap kesinleşti.”

İslam alimlerinden Abdullah ibni Ömer Radiyallâhu ise iftar vakti şöyle dua ederdi: “Allah’ım, bütün kâinatı kaplayan rahmetinin hakkı için beni affet, günahlarımı bağışla.”

Oruç açılırken hangi dualar okunur?

Peygamber efendimiz orucunu açarken hangi duayı okurdu?

“Allah’ım senin rızan için oruç tuttum, sana inandım, sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım. Ey, bağışlaması bol Rabb’im, beni, ailemi, milletimi, devletimi ve inananları koru. Rahmetini, yardımını esirgeme ülkemizden. Bizlere yaşama sevinci ver. Her türlü güçlüğe karşı dayanma gücü ver. Senin her şeye gücün yeter. Amin.”

“Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli savmel’ ğadin min şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema” ahhertü. “

“Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.”

“Bismillahi vel hamdü lillahi, Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ni hamdike tekabbel mini, inneke entes semiul alim.”

“Allahım! Senin senin için oruç tuttum, Senin için rızkınla oruçumu açtım. Ancak sana tevekkül ettim. Seni hamdinle tespih ederim. Allahım benden kabul buyur. Çünkü sen işiten ve bilensin.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal