Süleyman Soylu: Oh, Paralar PKK'ya Gitmiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Örgüte istihbarat sağlayan, belediye kepçesiyle çukur kazan, belediye binasında silah depolayan, arka odadaki Kandil'in müfettişinden talimat alan adamlara, elinde silah yok ve mağarada yaşamıyor diye göz yummuyoruz" dedi.

13.12.2020-13:23 - (Son Güncelleme: 13.12.2020-12:51)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığın 2021 yılı bütçe görüşmelerinde konuştu, eleştirilere cevap verdi.

Oldukça heyecanla izlenen AB'nin 21. yüzyılın başından bu yana akamete uğradığı, dünyanın büyük bir yönsüzlük ve karmaşıklık içerisinde hareket ettiği bu dönemde Türkiye'nin kendi kuvvetiyle ayakta durduğuna işaret eden Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Yüzyılın başından itibaren yenilediğimiz ve yükselttiğimiz altyapımızla, kapasitemizle, yerli ve milli insansız hava araçlarımızdan, helikopterlerimizle, füzelerimizle, savunma sanayi ürünlerimizle, yazılımlarımızla, dünyanın en modern sağlık tesisleri, hastaneleriyle, dünyanın en büyük havalimanlarıyla, göç yönetimindeki vicdanımızla ve nihayetinde, Allah'a hamdolsun ki Ayasofya Cami imzalı kendi kimliğimizle dünyanın önüne farklı bir seçenek sunduk. Bu coğrafyayı esaret ve prangaya mahkum etmeye çalışanlar, 21. asrın başından itibaren yaptığımız bu yürüyüşü, istemeseler de hayranlıkla, ama aynı zamanda büyük bir şaşkınlık ve kıskançlıkla takip ediyorlar."

Terörle, uyuşturucuyla mücadelede tek başına bırakılmış bir Türkiye olduğunu dile getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İsviçre üç bin metre rakımda turistlere teleferik yaparken, Türkiye'nin Van'ın İran hududunda üç bin 55 rakımda karakol kurarak terör, kaçakçılık ile uyuşturucuyla mücadele ettiğine dikkat çekti. Bakan Soylu, Hollanda 14 bin 400 hektara yetiştirdiği lalelerle ekonomisini hedeflerken, Türkiye'nin 2019 yılına kıyasla 2,7 kat artan ve pazar değeri 22,9 milyar TL olan 115 milyon kenevirin ekimine önlem almakla uğraştığını belirtti.

Soylu, "Örgüte istihbarat sağlayan, belediye kepçesiyle çukur, barikat kazan, belediye aracıyla terörist cenazesi kaldıran, bombalı eylem yaptıran, teröristin adını cadde ve sokaklara veren, belediye binasında roketatar ve silah depolayan, arka odadaki Kandil'in müfettişinden talimat alan adamlara, elinde silah yok ve mağarada yaşamıyor diye göz yummuyoruz." ifadelerini kullandı.

''TERÖRİSTE TERÖRİST DİYORUZ''

Süleyman Soylu, açıklamalarının devamında "Teröriste terörist diyoruz, destekçisine de terörist diyoruz; ihbarcısına, işbirlikçisine, çocukları kandırıp dağa gönderen belediye başkanına terörist diyoruz; İmralı'daki devrik terörist başına terörist diyoruz. Koltuğu için birbirini yiyen Edirne'deki Demirtaş'a da, Karayılan'a da, tecavüzcü Biçirpinin Duran Kalkan'a da terörist diyoruz." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim yaptığımız sadece terörle mücadele değildir, bu aslında emperyalizmin bütün kollarıyla mücadeledir. Bu bir kalkınma mücadelesidir." şeklinde konuştu.

"Biz, yaptığımız işin, verdiğimiz kararın, ortaya koyduğumuz mücadelenin doğru olup olmadığını anlamak için millete bakarız, eldeki sonuçlara bakarız." ifadesini kullanan Bakan Süleyman Soylu, AK Parti devletlerinin 18 senedir Doğu ile Güneydoğu Anadolu'da ümitsizliği yok ettiğini, istismarı yere serdiğinin altını çizdi.

''ALÇAKLAR! BENİ KONUŞTURMAYIN''

Bakan Süleyman Soylu, PKK terör örgütünün köylere giderek erkekleri evden alıp kadınlara tecavüz ettiğini ifade ederek, "Alçaklar, alçaklar! Bak, beni konuşturmayın." diye çıkıştı.

Bölgeye yollar, hastaneler, üniversiteler, okullar, spor salonları, anaokulları, gençlik merkezleri,  bilgisayar kodlama sınıfları, kütüphaneler, kadın merkezleri, organize sanayi siteleri, kayak merkezleri yaptıklarını dile getiren Süleyman Soylu, aynı zamanda duble yollar, tekstil atölyelerinin yapıldığını söyledi.

Süleyman Soylu, uzaklığın simgesi Hakkari'nin bugün festival kenti olduğunu belirterek, Çukurca'da foto safari yapıldığını, rafting yarışmaları gerçekleştirildiğini anlattı.

Hakkari genelinde 2 senede 25 okul yapıldığının altını çizen Bakan Soylu, organize sanayi bölgesinin çalışmalarının yapıldığını belirtti. Bakan Soylu, su probleminin de çözüldüğünü aktararak, "Musluklardan suyunu akıtamadınız, 24 saat akıtıyoruz şimdi." dedi.

''OHHH! PARALAR PKK'YA GİTMİYOR''

İçişleri Bakanı, Yüksekova'ya ve Şemdinli'ye yeni kaymakamlık binası inşa edileceğini, Derecik'te temelleri attıklarını belirterek, "Ohhh! paralar PKK'ya gitmiyor, millete gidiyor. Oh, oh! Not alın not, not." diye konuştu.

Yalnızca terörle mücadele etmediklerinin altını çizen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emperyalizmin tüm kollarına karşı bir kalkınma mücadelesi içerisinde olduklarını belirtti.

Bu mücadelede 3 sac ayağı olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu, şu açıklamada bulundu:

"Birisi, halkın huzur ve mutluluğu. İkincisi, yatırım refahı ve kalkınma. Üçüncüsü de orada yaşayan insanlara güvenilir bir gelecek duygusudur. Bu felsefe küresel güçler ve Batı tarafından defalarca her türlü araçlar ve örgütlerle, PKK/PYD, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C gibi maşalarla hedef alındı ama hiçbir sonuç alamadılar. Onların saldırılarına karşı milletin desteği, devletin gücü, inancımız ve siyasi kararlılıkla mücadele ettik. Allah'ın izniyle başardık, başarıyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal