Süleyman Soylu: Faruk Fatih Özer'in Nerede Olduğunu Biliyoruz

Milyon dolarlık vurgunla yurt dışına kaçan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'ta olduğunu İçişleri Bakanı Soylu, söyledi.

20.05.2021-11:35 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-11:35) Süleyman Soylu: Faruk Fatih Özer'in Nerede Olduğunu Biliyoruz

20 Nisan tarihinden bu yana hizmet vermeyen kripto para borsası Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in önce siteyi bakıma alacağını duyurup sistemleri kapattı. Sonrasında ise Thodex’ten yapılan açıklamaya göre bir kuruluşun şirkete yatırım yapmak istemesi sebebiyle tekliflerin değerlendirilme aşamasına geçildiği ifade edildi.

SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR

Thodex'in internet sitesine erişilemediği gerekçesi ile çok sayıda vatandaşın mağdur edildiği iddiasının gündeme gelmesi üzerine, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı borsa hakkında resmen soruşturma başlatılmıştı.

Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer hakkında ''nitelikli dolandırıcılık'' suçundan suç duyurusunda da bulunulmuştu. Sosyal medya hesapları üzerinden birçok Thodex kullanıcısı ve Koineks AŞ müşterisinin borsaya erişim sağlayamadığını ve zaten bir süredir borsadaki paralarını banka hesaplarına transfer edemediklerinin belirtildiği dilekçede, "Koineks AŞ sahibi ve yönetim kurulu başkanı Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan çıkış yaptığına dair sosyal medyada gündeme gelmiş iddialar mevcuttur. Bu iddiaların ivedilikle soruşturulması son derece önem arz etmektedir.''

Yaklaşık 400 bin vatandaşı mağdur ederek 108 milyon dolarla kayıplara karışan Thodex kripto para borsasının CEO’su Faruk Fatih Özer hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor.

Bir yayın kuruluşuna konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arnavutluk'a kaçan Özer hakkında açıklama yaptı.

NEREDE OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Fatih Özer'in yerinin belirlendiğini ifade eden Bakan Süleyman Soylu, ''Soruşturma esaslı yürüyor. Bizim kanaatimiz Arnavutluk'tadır. Tüm temaslarımız yürüyor Arnavutluk'ta. Arkadaşlarımız orada, diğer yan ülkelerde. Başka bir ülkeye geçtiği noktasında herhangi bir bilgimiz yok. Nerede olduğunu da biliyoruz. Alacağız inşallah.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal