Suisse Secrets Nedir, Ne Demek, İçinde Kimler Bulunuyor?

Panama ve Pandora'dan sonra üçüncü büyük sızıntı da İsviçre'den geldi. En köklü bankalarından Credit Suisse'den 18 bine yakın hesabın verisi sızdırıldı. Peki, İçinde kimler var?

21.02.2022-10:11 - (Son Güncelleme: 21.02.2022-10:11) Suisse Secrets Nedir, Ne Demek, İçinde Kimler Bulunuyor?

Panama Belgeleri ve Pandora Belgeleri, dünyaca ünlü kişiliklerin deniz ötesi topraklarda vergi vermeden kazandığı servetlerini açığa çıkardığı için büyük ses getirmişti. Şimdiyse üçüncü büyük sızıntı İsveç'in en köklü bankalarından Suisse'den geldi. Suisse Sırları adlı bu bu sızdırılan veriler, bankanın devlet başkanları, istihbarat yetkilileri ve yaptırıma tabi iş insanlarına ait milyarlarca doları hesaplarında tuttuğunu ortaya çıkarıyor. Dünyanın en güvenilir bankalarının İsviçre'de bulunduğu ve hiçbir veriyi dışarı aktarmadığı düşünüldüğünde, bir kişinin bu verileri sızdırması büyük bir olay haline geliyor.

SUISSE SIRLARI NEDİR?

James Bond bir filminde, "Eğer bir İsviçre bankasına güvenemiyorsan, dünya ne hale gelmiştir?" sözünü söyler. Kimliğini açıklamayan bir kişi, 100 milyar dolardan fazla paraya denk gelen 18 binden fazla banka hesabının bilgilerini Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine sızdırdı. Dünyanın en zengin bankalarından olan Credit Suisse, bu sızdırmayla çalkalanıyor. 163 gazetecinin katıldığı bir araştırma sonucu onlarca hükümet yetkilisi, insan hakları ihlaliyle suçlananlar ve herhangi bir mahkeme tarafından suçlu kabul edilmiş insanlar yer alıyor.

suisse sırları nedir

Sızdırılan verilerde 18 binden fazla hesap bulnuyor. Hesapların hesap numarası, sahibinin kimlik bilgileri ve hesapta bulunan tutar yer almakta. Toplamda 160 milletten fazla tüzel ya da gerçek kişinin hesabı bulunuyor.

İşi daha garip tarafa çeken şeyse bu hesapların şu anki hesaplarla alakası olmadığı. 1940 ile 2010 yılları arasına ait hesaplar aktarıldı ve şu anki kara para aklama durumuyla bir alakası yok.

SUISSE SECRETS'TA KİMLER VAR?

Araştırma devam ederken bazı kişilerin de ismi ortaya çıkmaya başlandı. Bnlar arasında Ürdün Kralı 2. Abdullah, Mısır'ın eski lideri Hüsnü Mübarek, Pakistan İstihbarat Şefi General Akhtar Abdurraman'ın oğulları, Venezuela devlet yetkilileri, İtalyan mafyaları bulunurken, Arap Baharını yaşayan ülkelerin önde gelen yetkilileri de paralarını İsviçre bankalarına aktarmış.

Sırp uyuşturucu bronu Rodoljub Radulovic'in de bankada 3.4 milyon frankı bulunduğu belli oldu. Listede bulunan birçok insanın zamanında yolsuzluk ile adlarının geçtiğini bildirmekte fayda. Ekim ayındaki Pandora Belgeleri kadar büyük ses getireceğe benzemese de birçok insanın İsviçre Bankalarına olan bakış açısını değiştireceğe benziyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal