Sudan'da Askeri Konsey Ve Muhalefet Arasındaki Müzakereler Askıya Alındı

Sudan'da askerle muhalefet arasında anlaşma imzalanması beklenirken,taraflar arasında düzenlenen müzakerelerin askıya alındığı açıklandı.

16.05.2019-10:45 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-17:17)

Sudan'da askerle muhalefet arasında geçiş sürecindeki yönetim noktasında bu gece anlaşmanın imzalanması beklenirken, muhalefet müzakerelerin durdurulduğunu açıkladı.

Muhalefetin çatı oluşumu Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri'ne (ÖDBG) yakın bir kaynak yaptığı açıklamada, göstericilere karşı şiddetin yinelenmesinden dolayı ÖDBG'nin askeri konseyle müzakereleri askıya aldığını duyurdu.

ASKERİ KONSEY İTTİFAK KONUSUNDA CİDDİYETSİZ  

Kaynak, "Askeri Konsey, başkentte ordu karargahı önünde bulunan barikatları kaldırmak, barışçıl gösteri yapan sivilleri güç ve aşırı şiddet kullanarak dağıtmak istiyor. Son yaşananlar, askeri konseyin geçiş sürecinde ÖDBG ile ittifakındaki ciddiyetsizliğini kanıtladı." sözlerini kullandı.

İsminin belirtilmesini istemeyen kaynak, askeri konseyin, ÖDBG ile daha önce anlaştığı gibi yönetimi sivil bir hükümete devretmesinin gerekliliğine işaret etti.

ÖDBG, bu gece düzenlenmesi beklenen ve nihai anlaşmanın imzalanacağı toplantının şu an için belirsiz bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal