ABD'den S-400 Tasarısı: Türkiye'ye Yaptırım Uygulanması Talep Edildi

ABD Temsilciler Meclisine sunulan yeni karar tasarısında, Türkiye'nin S-400'leri alması halinde F-35 programından çıkarılması, F-35 satışının sonlandırılması ve Türkiye'ye karşı yaptırım uygulanması talep ediliyor.

16.05.2019-10:34 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-10:25)

New York vekili Demokrat Eliot Engel ile Teksas vekili Cumhuriyetçi Michael McCaul, Türkiye'nin S-400 alımı hakkında Dışilişkiler Komitesi‘ne bir karar tasarısı sundu.

Türkiye'nin Rusya ve İran ile işbirliği yaptığı kaydedilen söz konusu tasarıda, "Türkiye'nin almayı planladığı S-400'ler, ABD ve NATO ortaklarının güvenliğini tehkiye atıyor. Türk-Amerikan ilişkilerini zayıflatıyor ve Türkiye'nin F-35 Müşterek Taarruz Uçağını kullanımı ve F-35 üretimine katılımı ile uyuşmuyor" sözleri kullanıldı.

PATRIOT SATIŞLARINA TAM DESTEK  

Tasarıda, Türkiye'nin F-35 programıyla birlikte ABD'den birçok silah ve araç aldığı belirtilerek, Temsilciler Meclisinin Türkiye'ye Patriot satışına tam destek verdiği kaydedildi.

Temsilciler Meclisinin S-400 aldığı için Türkiye'yi kınadığı tasarıda, Türkiye'nin S-400'leri alması halinde F-35 programından çıkarılması ve Türkiye'ye F-35 satışının sonlandırılması çağrısında bulunuluyor.

TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYGULANMASI İSTENDİ  

Söz konusu tasarıda Türkiye'nin S-400 sistemlerini almasının, ABD Hasımlarına Yaptırım Yoluyla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) çerçevesinde "önemli bir işlem" olarak kabul edildiği aktarılırken, S-400'leri teslim alması halinde CAATSA yasası doğrultusunda Türkiye'ye yönelik yaptırımların tam uygulanması talep edildi.

Tasarıda, ayrıca Türkiye'ye S-400 alımının sonlandırılması çağrısı yapıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal