Sübvansiyon nedir, sübvanse etmek ne demek? İBB’nin sübvansiyon kararının anlamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 470 milyonluk sübvansiyon kararı aldı. Kararın açıklanmasının ardından vatandaşlar "Sübvansiyon ne oluyor, sübvanse etmek nedir?" gibi sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar...

12.06.2022-12:09 - (Son Güncelleme: 12.06.2022-12:09) Sübvansiyon nedir, sübvanse etmek ne demek? İBB’nin sübvansiyon kararının anlamı

İBB, İstanbul'da toplu taşıma hizmeti veren özel işletmeciler için sübvanse kararı aldı. Ulaşım maliyetlerindeki artıştan dolayı bu kararı alan belediyenin sübvanse bedeli 470 milyon TL olacak.

Sübvansiyon etmek nedir?

Sübvansiyon, özel gayeli mali yardımdır. Sübvansiyonun amacı devlet bütçesinde belirli iktisadi ve sosyal hedeflere ulaşılmasıdır. Genel olarak özel işletmeler için yapılan bir uygulamadır. Başlıca belirli malların fiyatlarının düşük tutulması amacıyla; malın maliyeti ile, arz edilmesi uygun görülen fiyat arasındaki fark, devlet tarafınca karşılanır. Yani sübvansiyon, devletin kişilere veya kurumlara mal, para ya da hizmet olarak karşılık beklemeden yaptığı yardımlardır.

 sübvansiyon nedir

Sübvansiyon devletin hazinesinden belli iktisadi ve sosyal hedeflere ulaşmayı amaçlar. Sübvansiyon yardımından genel olarak özel işletmeler yararlanmaktadır. Destekleme alımı yapmakta olan kamu iktisadi teşebbüslerinin zararlarının karşılanması için bütçeden ayrılan ödenekler, belirli faizler ile kredi maliyetlerinin düşük tutulması amacıyla devlet tarafından verilen teşvikler sübvansiyonlara örnek olarak gösterilmektedir.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal