GSS borcu olanlara müjdeli haber: Bu sınırın altında kalanların borçları silinecek

Bir süredir gündemde olan GSS borcu olanları sevindirecek haber geldi. Belirli bir tutarın altında kalanların borçları silinecek. İşte detaylar…

12.06.2022-10:28 - (Son Güncelleme: 12.06.2022-10:28) GSS borcu olanlara müjdeli haber: Bu sınırın altında kalanların borçları silinecek

Binlerce vatandaşa nefes aldıracak genel sağlık sigortası borcu olanların ise yüzünü güldürecek düzenleme yapıldı. Herhangi bir sosyal güvenlik güvencesi olmayan vatandaşların sağlık sigortasından yararlanabilmeleri için kolaylık sağlanacak. GSS borçlarının 10 bin TL’ye kadar olan kısmının silineceği ve icradaki dosyalarında azalacağı belirtildi. 

Genel sağlık sigortasından yararlanamayanlara sunulan hizmet bedellerinden, 2021 yılının Aralık ayına kadar tahsil edilmemiş alacak tutarlarının yüzde 50’si, yeni düzenleme ile bir yıl içinde defaten veya taksitle ödenmesi halinde, geri kalan kısmı terkin edilecek.

10 bin TL'ye kadar

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; pirim ödemediği için 85 bin 947 dosya açıldığını belirten Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, yeni düzenleme ile GSS borçlarının belirli bir kısmınsın silineceğini belirtti. Eldemir, "Bağ-Kur'lu ya da sosyal güvencesi olmayıp GSS konusunu ihmal etmiş olanlar var. 10 bin liraya kadar olan borçlar silinecek, bunun üzerinde olanların da yarısının ödenmesi durumunda geri kalan borçtan terkin edilecek. Hastaneye gelenler sağlık sigortası yok diye geri çevrilmiyor" şeklinde konuştu. 

Buna göre komisyon tarafından kabul edilen teklif kapsamında , Sağlık Bakanlığı personelinin merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme alması sağlanacak. Teklife göre, doktor ve diş hekimlerinin sabit ek ödemeleri, merkezi yönetim bütçesinden yapılacak.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal