Stranger Things 5. sezon gelecek mi, ne zaman gelecek?

Netflix'in orijinal dizilerinden olan Stranger Things dizi severleri merakla 5. sezonun olup olmayacağını araştırıyor. Peki Stranger Things 5. sezon olacak mı? Stranger Things dizisi konusu nedir? Tüm detaylar haberimizde.

13.06.2022-18:12 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-18:12) Stranger Things 5. sezon gelecek mi, ne zaman gelecek?

Oldukça büyük bir izleyici kitlesine sahip Stranger Things Netflix orijinal dizisinin 5. sezonunun yayınlanıp yayınlanmayacağı merakla araştırılıyor. Stranger Things 5. sezon ile ilgili izleyicilerini sevindirecek açıklamalar yapıldı. Stranger Things 5. sezon olacak mı? Stranger Things dizisi konusu nedir? Stranger Things dizi oyuncuları kimler? Stranger Things ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Stranger Things 5. sezon

Stranger Things dizisinin en son 4. sezonunun ikinci kısmı izleyicilerle 1 Temmuz tarihinde buluşacak. Merakla 5. sezonun olup olmayacağını araştıran izleyicilere müjdeli haber verildi. Stranger Things dizisinin 5. sezonu için onay alındı. Dizinin 5. sezonu yayınlandıktan sonra final yapacak. 3 senedir yeni sezonu yayınlanmayan dizinin bölüm süreleri de ikinci kısımda arttırıldı. 4. sezonun ikinci kısmında dizi bölümlerinin 85 ya da 140 dakika aralığında olması tahmin ediliyor.

Stranger Things Dizi Konusu

Stranger Things dizi konusu nedir

Stranger Things dizisi ABD yapımı olan bilim kurgu ve korku türünde yayınlanan bir dizidir. Dizinin yönetmenliği Duffer kardeşler tarafından, senaristliği ve yapımcılığı ise Dan Cohen ve Shawn Levy tarafından üstlenilmiştir. Dizinin ilk bölümleri 2016 Temmuz'da izleyicilerle buluşmuştur. Dizinin ilk sezonunda Charlie Heaton, Natalie Dyer, Finn Wolfhard Cara Buono, Millie Bobby Brown, Winona Ryder, Joe Keery, Noah Schnapp, Matthew Modine gibi sevilen isimler bulunuyordu. İkinci sezonda ise Sean Astin, Paul Reiser, Schnapp ve Keery ve Sadie Sink gibi isimler de dizi kadrosunda yer aldı. Dizi içerisinde 1980 senelerinde Indiana eyaletinde Hawkins adında kurgusal bir kasabada geçen konular anlatılmaktadır. İlk sezonda bir gencin kasaba içinde olan mucizevi olaylar sonrası kasabadan kaybolması ve arkadaşlarının onu ararken ortaya psikokinetik güçleri olan bir kızın yardımları anlatılmıştır. İkinci sezonda ise ilk sezondan bir yıl sonrası anlatılır ve gençlerin başına gelen olaylar ele alınır. 80'li yıllarda pop kültürü için bağımlılık yaratan doğaüstü olayların yanında gizem-fantastik ve dram türlerindeki karışım olarak Duffer Kardeşler bir zaman çizelgesi kurmuştur. Bu tema ve yönler de John Carpenter, Stephen King, Steven Spielberg tarafından kaleme alınan eserlerden ilham alınarak ortaya çıkmıştır.

Stranger Things Dizi 5. Sezon Olacak Mı

Stranger Things oyuncuları kimlerdir

Dizide yer alan ve sevilen oyuncular şu şekildedir; Winona Ryder, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, David Harbour, Millie Bobby Brown, Cara Buono, Charli Heaton, Sean Astin, Noah Schnapp, Joe Keery, Davre Montgomery, Brett Gelman, Mayısa Hawke, Priah Ferguson. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal