Starlink aylık kaç TL? Starlink Türkiye'de aktif mi? Starlink kaç Mbps? Starlink internet hızı ve fiyatları

Starlink internet hızıyla bir çok ülkenin sabit ağlarını geçmiş durumda. Bu durumu gören bir çok internet kullanıcısı hem Starlink uydularındaki son durumu hem de fiyat konusunu merak etmeye başladılar. İşte Starlink'deki son durum...

13.05.2022-22:47 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-22:47) Starlink aylık kaç TL? Starlink Türkiye'de aktif mi? Starlink kaç Mbps? Starlink internet hızı ve fiyatları

SpaceX firmasının başlattığı Starlink uydu internet hizmeti dünyada ses getirmeyi ve indirme hızıyla bir çok insanı etkilemeyi şimdiden başarmış durumda. Yeni raporu ünlü internet hız testi firması Ookla yayınladı.

Starlin internet hizmetleri özellikle ABD'de geçen çeyreğe bakıldığında ortalama indirme hız performansıyla yaptığı artış gözle görülür şekilde ortaya döküldü. Amerika Birleşik Devletleri haricindeki Kanada, Birleşik Krallık ve Almanya gibi ülkelerde de internet indirme ve yükleme hızı dikkat çekici boyutta...

Hızı 14 ülkeyi geride bıraktı

Speedtest’in son raporu Amerika Birleşik Devletleri dahil 18 ülkeyi kapsıyor ve Starlink’in bir çok ülkedeki geniş bant indirme hızlarını solladığını gösteriyor. Starlink'in bu hizmeti ABD'de üçüncü çeyrekte 87.25 Mbps hızını geçerek dördüncü çeyrekte 104.97'lere kadar yükseldi. Bu veri hızın üç aylık bir dilim içinde %20'lik bir artışa ulaştığını gösteriyor. Bu da aslında Starlink çanaklarında yapılan yazılım güncellemesinin ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu göstermektedir.

Fakat ABD'de en yüksek hızla en düşük hız arasında uçurum olduğunu da bilmek gerekmektedir. En yüksek indirme hızı Florida’da (191.08 Mbps) iken, en düşük indirme hızı Oregon (64.95 Mbps) eyaletinde kayda geçmiştir...

Starlink, Ookla’nın anketinde yer alabilen 18 ülkenin 14’ünde ülkenin sabit internet firmalarından çok daha iyi performans gösterdi. En büyük fark Avustralya'da oluştu. Avustralya’daki medyan sabit indirme hızı 51.35 Mbps iken Starlink 141,55 Mbps’lik bir hız sağladı.

Starlink Kanada'da 106.64, Birleşik Krallık'ta 121.94, Belçika'da 155.15 ve Almanya'da 115.58 Mbps hız ortalaması yakalayarak büyük bir başarı elde etti.

SpaceX Başkanı Gwvnne Shotwell'in yaptığı son açıklamaya göre internet ağı, 1 trilyon dolar pazar değeri ve sonuçlar, SpaceX internet takımyıldızını oluşturmaya devam ettiği bu süreçte hizmetteki gelişmelerinde devam ettiğini gösteriyor.

Türkiye'ye ne zaman gelecek, fiyatlar belli mi?

Türkiye'ye önümüzdeki yıl giriş yapması beklenen Starlink'in başlangıç fiyatı 99 dolar olarak belirtiliyor fakat Türkiye fiyatlarının ne olacağına dair henüz net bir şey söylemek mümkün değil.

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal