Starbucks’a yüzlerce lira vermenize gerek yok! 15 dakikada hazır Starbucks kurabiyesi tarifi

Evde kolaylıkla Starbucks kurabiyesi yapmanızın tarifi bizden! Bundan sonra Starbucks'ta yüzlerce lira vermenize gerek yok. 15 dakikada kurabiyeleriniz fırından çıkacak.

17.04.2024-09:50 - (Son Güncelleme: 17.04.2024-09:50) Starbucks’a yüzlerce lira vermenize gerek yok! 15 dakikada hazır Starbucks kurabiyesi tarifi

Kahvenizin, çayınızın yanında enfes lezzette bir kurabiye yapmak istiyorsanız; bu defa tarifiniz bizden! Herkesin severek tükettiği, tarifini arayıp bulamadığı Starbucks kurabiyesi lezzeti bizden. Tatlı krizlerinize, çat kapı misafirlerinize büyük bir çözüm olacak bu tarif sayesinde lezzetli bir atıştırmalık sizi bekliyor. Her ısırıkta farklı bir lezzet yaşayacağınız Starbucks kurabiyesini sadece birkaç malzemeyle hazırlamanız mümkün. İşte lezzeti dillere destan, kıyır kıyır bol çikolatalı Starbucks kurabiyesi tarifi…

Starbucks kurabiyesi malzemeleri

  • 2 yumurta sarısı
  • 150 gr tereyağı
  • 100 gr pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı su
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1.5 su bardağı un
  • 50 gr çikolata damlası
  • 100 gr kalın çekilmiş ceviz

Starbucks’a yüzlerce lira vermenize gerek yok! 15 dakikada hazır Starbucks kurabiyesi tarifi

Starbucks kurabiyesi nasıl yapılır?

  1. İlk etapta tereyağınızı, mikrodalganın içerisinde ısıtın ya da oda sıcaklığı içerisinde yumuşaması için de bekleyebilirsiniz.
  2. Derin bir karıştırma kabının içerisine yumurta sarılarını ve şekeri alarak hafiften çırpmaya başlayın. Vanilyayı, tereyağı ve suyu bu karışımın içerisine ekledikten sonra tekrardan karıştırmaya başlayın. 
  3. Hemen ardından kabartma tozu ve tarçını da ekleyerek hafifçe karıştırın. 
  4. Unumuzu ekleyip elinizle hamurunuzu hafif şekilde yoğurmaya başlayın.
  5. Hamur kesinlikle elinize yapışmayacak bir kıvamda olması gerekiyor. Eğer hamurunuz elinize yapışıyor ve bir türlü şekil almıyorsa bir miktar daha un eklemesi yaparak hamurunuzu yapışmayacak kıvama getirmeye çalışın.
  6. Yoğurma işleminiz tamamlandıktan sonra çikolata damlalarını ve ardından çekilmiş cevizi de ekledikten sonra hamurunuzu tekrardan güzelce karıştırın.
  7. Hazır olan hamurunuzu 5 - 6 santim çapında silindir haline getirip 30 dakika boyunca buzdolabında bekletin.
  8. Daha sonra 3 santim genişliğinde dilimler kesip yağlı kağıt sarmış olduğunuz tepsiye sırasıyla dizin.
  9. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 160 derece fanlı ayarda 12 dakika kadar pişirin. İşte starbucks kurabiyeleriniz hazır…


Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal