Star Trek’in efsane oyuncusundan hayranlarını yasa boğan haber: Star Trek dizisinin Uhura’sı Nichelle Nichols hayatını kaybetti

Bir dönem en başarılı bilim kurgu dizilerinden Star Trek dizisinin Uhura’sı Nichell Nichols hayatını kaybetti. Nichelle Nichols 89 yaşında yaşamıını yitirdi.

01.08.2022-13:33 - (Son Güncelleme: 01.08.2022-13:33) Star Trek’in efsane oyuncusundan hayranlarını yasa boğan haber: Star Trek dizisinin Uhura’sı Nichelle Nichols hayatını kaybetti

1960’ların efsane dizisi Star Trek’in (Uzay Yolu) başrol karakterlerinden birisi olan Uhura’yı canlandıran Nichelle Nichols’ten hayranlarını yasa boğacak haber geldi. 2015 yılından bu yana felç olarak yaşayan Nichell Nichols bugün 89 yaşında hayatını kaybetti. Nichols’ın ölümünü oğlu Kyle Johnson sosyal medya hesabından duyurdu. 

Star Trek dizisinin Uhura’sı Nichelle Nichols hayatını kaybetti

Star Trek dizisinde Teğmen Uhura karakteriyle hafızalara kazınan Nichelle Nichols, o dönemde siyah bir kadının dizide önemli görevleri olan bir subayı canlandırması sebebiyle gündem olan isimlerinden birisiydi. 

Star Trek Uhura

Star Trek’te yıldız gemisi Enterprise’taki (Atılgan) subaylar arasında ilk siyahi kadın subay olan Uhura, siyahilerin tam eşitlikten yararlanacağı geleceğin ilk örneklerinden birisi olmuştu.

Nichelle Nichols, Star Trek’in 1979 ve 1991’de yayınlanan 6 filminde yeniden Uhura karakteriyle ekranlarda yer almıştı. Nichols’ın eski menajeri Zachery McGinnis, başarılı oyuncunun neden öldüğü konusunda detaylı bir bilgi vermedi. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal