Sri Lanka'da yeni dönem! Gizli oylama sonucu ülkenin yeni devlet başkanı Başbakan Wickremesinghe seçildi

Sri Lanka Parlamentosunda yapılan oylamada, Geçici Devlet Başkanı ve Başbakan Ranil Wickremesinghe, ülkenin yeni devlet başkanı seçildi.

20.07.2022-17:31 - (Son Güncelleme: 20.07.2022-17:31) Sri Lanka'da yeni dönem! Gizli oylama sonucu ülkenin yeni devlet başkanı Başbakan Wickremesinghe seçildi

Sri Lanka Parlamentosunda yapılan oylamada, Geçici Devlet Başkanı ve Başbakan Ranil Wickremesinghe, ülkenin yeni devlet başkanı seçildi. Ekonomik ve siyasi krizdeki ülkenin 225 üyeli parlamentosunda yapılan gizli oylamada, hükümet karşıtı protestoların ardından ülkeden ayrılan ve 14 Temmuz'da elektronik postayla istifa eden 8. Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın yerine gelecek isim belirlendi.

Yeni devlet başkanı

Ülkeden ayrılan ve 14 Temmuz'da elektronik postayla istifa eden 8. Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın yerine gelecek isim belirlendi. Sri Lanka Parlamentosunda yapılan oylamada, Geçici Devlet Başkanı ve Başbakan Ranil Wickremesinghe, ülkenin yeni devlet başkanı seçildi. Meclisteki oylamanın ardından göstericiler başkent Kolombo'daki parlamento binası ve çevresinde toplandı. Güvenlik güçleri alanda önlem aldı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal