Sri Lanka ekonomisi çöktü mü, neden çöktü? Sri Lanka'da enflasyon oranı yüzde kaç?

Başbakan Wickremesinghe parlamentoda yaptığı konuşma üzerine Sri Lanka'da yakıt, gaz, elektrik ve gıda kıtlığının ciddi bir durumda olduğunu ve büyük bir çöküntüye doğru gidildiğini belirtti. Bunun üzerine Sri Lanka ekonomisi araştırılmaya başlandı. Sri Lanka ekonomisi son durum nasıl, enflasyon kaç, kıtlık hangi derece? sorularının yanıtı haberimizde yer almaktadır

22.06.2022-15:55 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-15:55) Sri Lanka ekonomisi çöktü mü, neden çöktü? Sri Lanka'da enflasyon oranı yüzde kaç?

Son günlerde en çok konuşulan konulardan olan Sri Lanka devletinin ekonomik çöküşünün neden olduğu araştırılmaya başlandı. Elektrik ve gıda sorunu yaşayan ülke de ciddi bir kıtlık söz konusudur. Başbakan Wickremesinghe tarafından ''Ekonomimiz tamamen çöktü'' söylemi geldi. Sri Lanka ekonomisi neden çöktü? Sri Lanka enflasyon oranı kaç? İşte Sri Lanka hakkında son durum araştırmaları haberimizde

Sri Lanka ekonomisi neden çöktü?

Sri Lanka başbakanı tarafından duyurulan ekonomik kriz üzerine petrol ithalatı için ödeme yapılamadığı açıklandı. Petrol ithalatı için bile ödeme yapamayacak hale gelen Sri Lanka, söz konusu kriz için geri çevrilmesi için geç kalındığı belirlenirken son açıklanan enflasyon oranında yüzde 39.10 olduğu belirlendi.

Art arda protestolar yaşanmıştı

Tarihinde böyle bir dönem yapamayan ülke en büyük ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldı. Ülkede elektrik kesintileri günde 13 saati bulurken Mart ayının sonunda ise yapılan protestolar artış gösterdi. Başbakanlık Ofisi'nin oralarda 9 Mayıs tarihinde göstericilerin toplanması üzerine arbedeler oluşmaya başladı. Kolombo'da bulunan askerler olaya müdahale etmek üzere görevlendirildi.

Sri Lanka ekonomisi neden çöktü?

Başbakan 9 Mayıs'ta istifa etmişti

Başbakan Mahinda Rajapaksa, üzerine gelen baskılar sonrasında 9 Mayıs tarihinde istifa etmesine rağmen kabine de feshedilmiştir. Devlet başkanı Rajapaksa, ülkede 3 dönem liderlik yapan Ranil Wickremesinghe ise 12 Mayıs tarihinde başbakanlığa atandı.

Olaylarda 1'i milletvekili, 2'si polis 8 kişi hayatını kaybetmişti

Şiddet olayları ülke genelinde sokağa çıkma yasağına neden olurken hükümet tarafından gerekli önlemler alınmaya başlandı. Kamu malına ya da başkalarına zarar verilmesi ile herkes ateşe emri verildi. Çıkan olaylar içerisinde 2 kişi hayatını kaybederken 250 kişi de yaralandı. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal