Sri Lanka'da Terör Tehdidinden Dolayı Pazar Ayinleri Yapılmayacak

Sri Lanka'da Katolik Kilisesi Paskalya gününde meydana gelen terör saldırılarından sonra, yeni saldırı tehlikesine karşı pazar ayinlerini bir süreliğine geçici olarak durdurdu.

26.04.2019-16:20 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-17:51) Sri Lanka'da Terör Tehdidinden Dolayı Pazar Ayinleri Yapılmayacak

Kolombo Başpiskoposu Kardinal Malcom Ranjith, yaptığı basın açıklamasında, yeni terör saldırısı tehlikesinden dolayı ülkede pazar ayinlerinin ikinci bir uyarı yapılana kadar düzenlenmeyeceğini açıkladı.

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, dün açıklamada bulunarak, pazar günü düzenlenen bombalı intihar saldırılarında rolü olduğu düşünülen bazı kişilerin hala dışarıda olduğunu ve yeni intihar saldırları gerçekleştirebilecekleri yönünde uyarılarda bulunmuştu.

ABD'nin Sri Lanka'daki Büyükelçiliği, ülkedeki vatandaşlarını, terör saldırısı tehdidine karşı hafta sonunda ibadet merkezlerine ve kalabalık yerlere gitmemeli noktasında uyarmıştı.

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA YAPILDI

Büyükelçiliğin Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sri Lanka otoriteleri ibadet merkezlerine karşı yeni saldırlar düzenlenebileceğini bildirmektedir. Yarından itibaren hafta sonu boyunca, 26 Nisan ile 28 Nisan tarihleri arasında bu tip yerlerden uzak durulmalı. İhtiyatlı hareket edin ve büyük kalabalıklardan kaçının." sözleri kullanılmıştı. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal