Trabzonspor Transfer Bütçesini Açıkladı! Rakamlar Şoke Etti!

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, Süper Lig takımlarının harcama limitleriyle ilgili açıklamalarda bulundu..

06.09.2019-13:08 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-13:06) Trabzonspor Transfer Bütçesini Açıkladı! Rakamlar Şoke Etti!

Trabzonspor’da Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Bankalar Birliği’nin uygulamaya koyduğu yeni lisans talimatına göre transfer harcama bütçelerinin 88 milyon 586 bin lira ile sınırlandırıldığını belirterek, “Kulübümüzün gelirlerinin yüzde 70’i borç ödemeye gidecek. Geri kalan yüzde 30’u ise ilave olarak transfer harcamalarında kullanabileceğiz” dedi.

“AVRUPA’DAN MEN EDİLME RİSKİNİ ORTADAN KALDIRDIK”

“2018 yılının Nisan ayında göreve geldiğimizde 892 milyon TL borç vardı. Kulübümüzün bu ağır finansal yapısını düzeltmek için çok yoğun bir mesai harcadık. Bu mücadelemiz sırasında ciddi zorluklarla da karşılaştık. Bunlardan biri FIFA tarafından aldığımız transfer yasağıydı. Diğeri de gelirinin 7 katı oranında borçlandırılan kulübümüzün, Finansal Fair Play kurallarını ihlal etmesi nedeniyle UEFA tarafından Avrupa Kupaları’ndan men edilme riskiydi. Bu riski, ortaya koyduğumuz doğru politikalar sayesinde Avrupa Ligi’nden elde edeceğimiz gelirlerin yarısına el konulacak şekilde kaldırdık.”

Son Dakika Spor Haberleri İçin aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal