Samet Aybaba: Beşiktaş Riski Geç Aldı

Beşiktaş’ın eski futbolcusu ve aynı zamanda bir dönem siyah beyazlılar’da teknik direktörlük görevi yapmış olan Samet Aybaba Derbiyi değerlendirdi

23.12.2019-13:33 - (Son Güncelleme: 23.12.2019-13:26) Samet Aybaba: Beşiktaş Riski Geç Aldı

Beşiktaş’ın eski futbolcusu ve aynı zamanda bir dönem siyah beyazlılar’da teknik direktörlük görevi yapmış olan Samet Aybaba Derbiyi değerlendirdi.
Tecrübeli teknik adam Beşiktaş ve Fenerbahçe maçında hataları, ilk 11’leri ve futbolcuları yorumladı.

Süper Lig’de 610 maçla en çok mücadeleye çıkan teknik direktör Samet Aybaba, dev derbiyi FANATİK’e konuştu.

Maçın başlama düdüğü ile penaltıya kadar, iki takımın da birinci önceliğinin maçı kazanmak değil, kaybetmemek olduğunu gösteriyor. Bu durumun en önemli nedeni, iki takım da puan tablosunda istediği yerde değil. Bu da ‘kaybetme’ baskısı oluşmasına sebep olmuş. 11’ler de ‘Biz önce kaybetmeyelim de, kazanır mıyız ona da saha içinde gidişata göre bakarız’ şeklinde tercih edilmiş.

FENERBAHÇE MAÇA BİR ADIM ÖNDE BAŞLADI 

Olaya böyle yaklaşırsak; ibre, kendi evinde oynayan Fenerbahçe’ye dönmüş oluyor ve derbiye bir adım önde başlıyorlar. Fenerbahçe’ye baktığımız zaman Gustavo, Ozan ve Tolga gibi koşucu ve mücadeleci bir orta saha kurgusu, Beşiktaş’ta ise Atiba, Elneny merkezi ile Lens, Diaby ve Burak gibi koşucu oyuncular kullanılmış. Kartal’ın buradaki hedefi, topu Fenerbahçe’ye vermek ve süratli oyuncuları ile pozisyon aramak. Ancak bir kurgu hatası var gibi. İkinci bölgeye çekilip, topu orada kazanabilirsin ama ‘kilit pası’ kim gönderecek? İşte burada ilk yarıda gözler Ljajic’i aradı.

PERFOMANS ÇOK İYİ DEĞİLDİ

Yaratıcı pasları üretemediğin zaman Fenerbahçe’nin tuzağına düşmüş oluyorsun ve onların istediği dar alanda temaslı oyunu oynamak zorunda kalıyorsun. Sarı- Lacivertliler’in performansı da geçmişe göre çok doyurucu ofansif bir iç saha oyunu değil. İlk yarıda izlediğimiz gollerin ikisi duran top, birisi de ceza sahası dışı özel bir vuruşla atılmış bireysel bir gol.

BEŞİKTAŞ RİSKİ GEÇ UYGULADI

Kısır giden oyunlarda en belirleyici kıstas uzaktan şutlar ve duran toplardır. Dün akşam da derbinin kaderini onlar belirledi. Beşiktaş riskli oyun tercihini 3-1’den sonra kullandı. Bu konuda biraz geç kaldılar. Genel olarak çok zevkli bir derbi olduğunu söylemek güç.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal