Nadia Comaneci Kimdir? Ne İş Yapar

Nadia Comaneci hayatı? Nadia Comaneci kimdir? Nadia Comaneci son hali? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

31.05.2018-21:55 - (Son Güncelleme: 31.05.2018-21:48) Nadia Comaneci Kimdir? Ne İş Yapar

Nadia Elena Comăneci (d. 12 Kasım 1961), Rumen jimnastikçi. 5 olimpiyat altını, 3 gümüşü ve 1 bronz madalyasının sahbidir. 1976 Yaz Olimpiyatları'nda tüm jüriden 10 üzerinden 10 puan alan ilk ve tek sporcudur ve jimnastiğin popüler hale gelmesinde çok büyük yararı vardır. Ancak yaygın görüşün tersine olimpiyatlarda ilk 10 tam puanı o almamıştır, ilk 10 tam puan Nadia'nın doğmasından 37 yıl evvel alınmıştır.

Başarısının anahtarının, ilkokul senelerinde aldığı ilk bronz madalyasını duvara asan babasına karşı gelerek madalyayı indiren, Rumen kültürünü yaşatan annesi Maria olduğu öne sürülür.

Comăneci, Oneşti, Romanya'da Gheorghe ve Ştefania-Alexandrina çiftinin kızı olarak hayata gözlerini açmıştır. Nadia, Rumen bir ad değildir, annesi gebe iken bir Rus filmi seyretmiş, kadın kahramanın ismi de Nadia'dır (Rus ad Nadežda'nın sadeleştirilmiş halidir, manası "umut") ve bu şekilde adının Nadia olması kararı verilmiştir. Nadia'nın ayrıca Adrian isminde küçük bir erkek kardeşi vardır.

Comăneci ve arkadaşı, Béla Károlyi tarafından oyun parkında parande atarken keşfedilmiş ve jimnastik sporuna 6 yaşında iken başlamıştır.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal