Önder Şipal Kimdir?

Önder Şipal kimdir? Önder Şipal hayatı? Onur Şipal? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

31.05.2018-21:36 - (Son Güncelleme: 31.05.2018-21:26) Önder Şipal Kimdir?

Önder Şipal (d. 1 Mayıs 1987), Türk boksör. Orta sıklette (75 kg) maçlara çıkan sporcu, Fenerbahçe çarısı altında kariyerini devam ettirmektedir. Kardeşi Onur Şipal de kendisi gibi boksördür.

İşte kendi ağzından hayat hikayesi;

1995 senesinde, Bayburt’ta, Seyfullah Dumlupınar gözetiminde boksa başladım. Tabii ki önceleri ailemin tepkisi kötüydü. Ama ben gizli gizli gittim antrenmanlara. Bir sene aranın ardından hocam ailemle tanıştı ve izin aldı.

Klitschko Kardeşlere aileleri “Asla birbirinizle dövüşmeyeceksiniz” sözü verdirmiş. Sizin buna benzer bir olayınız var mı ailenizle?

Böyle bir durumu ailemiz de, hocamız da arzu etmiyor, biz de dilemiyoruz. Birkaç senedir aynı sıklette karşılaşmalara çıkıyoruz ve Türkiye Şampiyonası’nda birbirimize denk gelme olasılığımız var. Ancak bu olay olursa o karşılaşmayı oynamayız. Ya ben çekilirim ya da kardeşim.

Bunun yanında 2003 senesinden beri milli sporcuyuz. Başta yıldızlar, gençler derken 2005 senesinde Büyükler A Milli Takım’da vazife alıyoruz. Bir taraftan da ikimiz de beden eğitimi öğretmenliği yapıyoruz. Kardeşim Bayburt’ta yaşamayı istedi, ben üç buçuk senedir İstanbul’daydım, orada çalışıyordum. Şimdi görevim Kastamonu’ya çıktı, senenin 8-9 ayını kapsayan milli takım kampları da genelde Kastamonu’da yapılıyor.

Fenerbahçe’de profesyonel futbol haricinde dokuz branş yer alıyor, hepsine de zaten senelerdir yatırım oluyor. Sporcuların Fenerbahçe’yi tercih etmesinin en büyük nedeni Fenerbahçe’nin büyük bir camia olması. Bir de maddi gelir sağlıyorsunuz elbette, kulüp kazandığınız başarılara oranla bir maaş tespit ediyor. Ayrıca malzeme hususunda küçük şehirlerdeki sporcular problem yaşar, Fenerbahçe’de malzeme veya vitamin problemi olmuyor. Dierseniz bölgenizde, kendi antrenörünüzle çalışın, dilerseniz Dereağzı’nda kalın. Yemekhaneden antrenman salonuna hepsi beraber zaten. Fenerbahçe’nin faydası budur. Biz de boksta 2006 senesinden bu güne her sene takım hâlinde şampiyon oluyoruz.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal