Milli Coşku Hükümet Toplantısına Yansıdı!

2018 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Hırvatistan’ın İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek tarihinde ilk defa finale yükselmesi sonrası Hırvatistan’da Başbakan Andrej Plenkovic ve kabinedeki tüm bakanlar hükümet toplantısına milli forma giyerek katıldı.

12.07.2018-16:25 - (Son Güncelleme: 12.07.2018-17:20)

Hırvatistan’ın Dünya Kupası finaline yükselmesi sonrası, tüm ülkede büyük bir coşkuyla kutlanan tarihi zafer, hükümet toplantısına da yansıdı. Başbakan Plenkovic ve kabinedeki bakanların tamamının toplantıya milli formalarla katılması ortaya birbirinden renkli görüntüler çıkardı.

Başbakan Plenkovic, hükümet toplantısı başlamadan önce açıklamada bulunarak, Dünya Kupası'nda finale yükselen Hırvatistan'ın artık futbolda bir otorite olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade ederek, tarihi zaferin Hırvatistan'ın tanıtımına büyük katkıda bulunduğunun altını çizdi.

Hırvatistan Futbol Federasyonu’nu ve milli takımı kutlayan Plenkovic, "Dün yaşananların ülkemizin futbol tarihinde benzeri yok. Zaferimizin, dost milletler ve komşularımız tarafından da kutlandığını ve kendisi büyük olmasa da yüreği, cesareti ve coşkusu büyük Hırvatistan'ın gücünün farkına varıldığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Hırvatistan'ın 1998 FIFA Dünya Kupası'nda 3. olduğunu hatırlatan Plenkovic, "Finale yükselmemiz, son 20 senede en güçlü takımlardan biri olduğumuzun ve kendimizi futbolda otorite olarak kabul etmemiz gerektiğinin kanıtı." şeklinde konuştu.

Plenkovic, Rusya’da düzenlenen finalde Fransa ile kozlarını paylaşacak Hırvatistan Milli Takımı’na başarılar dileyerek, oyuncuların Hırvatistan'a Dünya Kupası ile dönmeleri dileğinde bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal