'Kulüplerin Ciddi Bir Yatırımcıya İhtiyacı Var'

Digiturk Spor İçeriklerinden Sorumlu Grup Başkanı Saad Saleh Al-Hudaifi, basın mensuplarını Doha’da ağırladığı etkinlikte açıklamalarda bulundu.

03.03.2020-09:13 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-09:11) 'Kulüplerin Ciddi Bir Yatırımcıya İhtiyacı Var'

En büyük problemimiz korsan. Korsanla etkin mücadele için tüm paydaşlarımızın desteği ve yeni yasal düzenleme gerekli. Türkiye’de korsan yayının payı yüzde 60-65’e ulaşmış durumda. Bu konuda bir numara Çin, iki numara ise Türkiye. Türkiye’de bunun kanunu henüz yok. Biz yasal düzenleme önerimizi bakanlıklara, TFF’ye ve Kulüpler Birliği’ne sunduk. Sanki bir dizi gibi, sanat eseri gibi spor karşılaşmalarının da korunması gerekiyor. Korsan faaliyet yayıncının ve kulüplerin gelirlerini düşürüyor, vergi kaybına neden oluyor.

En basit konularda bile TFF ile olması gereken düzeyde iş birliği yapamıyoruz. Yaklaşık 110 milyon dolarlık teminat mektubumuz iade edilmiyor. Süper Lig’in hâlâ bir isim sponsoru yok. 4 Mayıs’ta TFF ile masaya oturacağız. Bizim sorduğumuz sorular çok basit: Neden teminat mektubumuz verilmedi, ligin sponsoru neden yok ve neden hâlâ korsanla ilgili adım atılmadı.

Büyük takımları gündüz maçı oynamasına sıcak bakıyoruz ancak TFF’nin ve büyük takımların 13.00’te oynanacak maçlara sıcak bakmaması nedeniyle, bu proje bu sezon rafa kalktı.

Uluslararası doğrudan yatırım kulüplere değer katabilir. Kişisel görüşüm, kulüplerin doğrudan yatırımcıya ihtiyacı olduğu yönünde. Sadece Katarlı ya da Çinli yatırımcıların değil farklı ülkelerden uluslararası yatırımcıların Türk kulüplerine yatırım yapmakla ilgilenebileceğine inanıyorum. Bu neden olmasın? Bu tür yatırımlar, kulüpler için değer yaratmak açısından önemli. Üstelik böyle bir yatırımcının takımlara çok önemli isimleri transfer etme imkanı da olabilir.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal