Jason Williams Kimdir?

Jason Williams kariyeri? Jason Williams stats? Jason Williams hayatı? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

31.05.2018-18:57 - (Son Güncelleme: 31.05.2018-18:48) Jason Williams Kimdir?

Normalde Jason Williams’ı beğenen biriyim ancak son 1-2 senede özellikle NBA’de şu andaki oyuncuları kötüleme kampanyasından en çok nasiplenen oyuncu olduğunu düşünüyorum. Sebebi ise bandwagonlara karşı tepki vermek için ‘’…. Daha dünkü çocuk sizin gibiler …. Bilmez’’ diyerek karşıdaki insanın düşüncelerini aşağılamak için kullanıldığını zannediyorum.

Jason Williams konusunda yorumlarıma gelecek olursak çok istikrarsız bir o kadar vurdumduymaz bir oyuncu idi Jason .Kariyerinin en iyi senesinde ualştığı sayılar ise şöyle: 14.8 sayı, 8.0 asist, 3.0 ribaund. Evet pass first bir gard olarak bilinen bir oyuncu, sayısından çok asist rakamı gerekli ancak Jason bu sezon ve kariyeri süresince pass first bir oyuncu gibi mücadele etmedi. Şöyle ki karşılaşma başına John Stockton’dan daha çok şut atıyor. Bu karşılaştırmayı yapmamım nedeni ise hemen hemen aynı devirede oynadılar yani oynanan basketbolun hızı hemen hemen benzerdi ve Stockton da pass first bir oyun kurucuydu (ve Stockton ondan daha değerli bir oyuncu ve daha iyi bir şutördü). Jason Williams’ın istikrarsız derken bunu bazı ayrıntılarla beslemenin daha güzel olacağını zannediyorum. Jason şut yüzdesi kariyer ortalamasına bakarsak 39.8 fg ;çok top kullanıyor denilen Russell Westbrook’un ise kariyer ortalaması 42.5 fg. 2001 NBA Playofflarında assist/top kaybı oranı 1’in altında kalan bir oyuncuydu aynı anda.

Jason oyunu haricinde de asi ve umarsız bir şahsiyet şöyle ki; Miami’de bir karşılaşma ardından sorulan bir soruya, Miami gazetecilerinden bir abimizin elinden kalemi çekip alarak tepki koymuştu. Bu hareketinin ardından da Miami basını tümüyle düşman olmuştu J-will’e. Ertesi yıl iyi bir sezon geçirmek icin Miami’li gazetecilerden özür dilemek istemiş ancak becerememiş: “Baylar sizden özür dilemek istiyorum, size dağıtmak için bir kutu kalem almıştım ancak getirmeyi unuttum.”

Bunlar haricinde eroin taşımaktan sebepl NBA idaresinden aldığı ceza(lar) ise göz ardı edilecek konular değil. Bence J-will Ty Lawson’un daha estetik hareketler yapanı ve alkol yerine uyuşturucu tercih edeni. He tabi bir de biraz daha açık tenli olması var.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal