Jake Lamotta Kimdir?

Jake Lamotta kimdir? Jake Lamotta hayatı? Jake Lamotta Denise Baker? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

31.05.2018-22:14 - (Son Güncelleme: 31.05.2018-22:07) Jake Lamotta Kimdir?

Giacobbe "Jake" LaMotta (d. 10 Temmuz 1921- ö. 19 Eylül 2017) bilinen isimleri: "The Bronx Bull" ve "The Raging Bull," Amerikalı emekli profesyonel boksör, komedyen ve oyuncu. Eski Dünya Orta Siklet Boks Şampiyonu unvanı vardır. Aktör Robert De Niro ile beraber 1980 yapımı Kızgın Boğa filminde rol almıştır.

LaMotta yarı İtalyan yarı Amerikalı bir ailenin çocuğu olarak 10 Temmuz 1921'de New York'ta Bronx'ta dünyaya gelmiş ve New York kentinde 19 Eylül 2017'de Alzheimer hastalığına bağlı sebeplerden 96 yaşında hayatını kaybetmiştir.  Altı kez evlenen boksörün 4 kızı vardır.

Giacobbe LaMotta, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasından 1, ekonomik krizden 7 sene önce 1922’de New York’ta Bronx’ta doğdu. Birçok boksör gibi onun da boksa başlama sebebi babasıydı. Bu kimi zaman zorbalıkla, kimi zaman destekle bazen de bir iki öğütle olur. Her şartta baba rolü bir boksör için önemlidir. Babası ile olan diyaloğunu LaMotta’nın kendisinden dinleyelim: “Bir gün eve ağlayarak gelmiştim. Benden yaşça büyük çocuklar mahallede gezerken elimdeki sandviçi alıp beni dövmüştü. Olayı babama söylediğimde bir tokat da babam attı. Elime bir buz kıracağı verip “Al bunu, eğer sana bir daha dalaşırlarsa onlara bununla vur. Sakın hiçbirinden korkayım deme, eğer eve bir daha ağlayarak dönersen seni onlardan daha kötü yaparım. Anladın mı?” dedi. Birkaç gün sonra üç tane çocuk beni yine yakaladı. Beni biraz itip kaktıkları sırada babamın öütleri aklıma geldi. Bir tanesine elimdeki buz kıracağı ile vurdum. Yanağı soyuldu. Diğer çocuklar yanaktan akan kanı görünce çığlık çığlığa kaçmaya başladı. Bana “Nasıl boks yapmaya başladın?” diye soranlara “Beni babam ve Bronx denen bu mahalle boksör yaptı” diyorum.”

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal