İşte Ali Koç’un Fenerbahçe Planı!

Aziz Yıldırım’ı büyük oy farkıyla geride bırakarak Fenerbahçe’nin yeni başkanı seçilen Ali Koç’un futbol takımı planı ortaya çıktı.

04.06.2018-10:54 - (Son Güncelleme: 04.06.2018-11:18) İşte Ali Koç’un Fenerbahçe Planı!
Aziz Yıldırım’ı büyük oy farkıyla geride bırakarak Fenerbahçe’nin yeni başkanı seçilen Ali Koç’un futbol takımı planı ortaya çıktı.

Fenerbahçe’nin yeni başkanı Ali Koç’un futbol planlaması belli oldu. Başkan Ali Koç'un futboldaki ilk hamlesi, Avrupa'da bilinen ve hem kulüpler, hem oyuncular, hem de menajerlerle güçlü ilişkileri bulunan bir sportif direktörü takımın başına getirmek.

Sarı lacivertlilerin yeni başkanı Koç, futbol takımında sportif direktörlük görevine dünyaca ünlü bir ismi getiriyor. Fenerbahçe'nin yeni futbol aklının Damien Comolli olacağı öğrenildi. Ali Koç’un 46 yaşındaki Fransız futbol adamıyla uzun süre önce anlaşmaya vardığı hatta Comolli’nin çalışmalara başladığı gelen haberler arasında…

DAMIEN COMOLLI KİMDİR?


13 Aralık 1972 tarihinde Fransa’da doğan Damien Comolli, kariyerinde antrenörlük, gözlemcilik ve futbol direktörlüğü gibi görevlerde bulundu. Fransız futbol adamı Monaco, St. Etienne, Arsenal, Tottenham ve Liverpool gibi önemli takımlarda görev aldı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de 1996 yılında gözlemci olarak görev alan ve 7 yıl görevde kalan Comolli; Kolo Toure, Emmanuel Eboue ve Gael Clichy gibi yıldız futbolcuları keşfeden kişiydi.

2004 yılında göreve geldiği Fransa’nın Saint-Etienne takımında 1 sezon çalışan ve futbol direktörlüğü yapan Comolli'nin döneminde Saint-Etienne Ligue 1’i 6. sırada bitirdi ve Fransa Kupası'nda yarı final oynadı.

2005 - 2008 sezonları arasında ise Tottenham'da futbol direktörlüğü görevinde bulunan Comolli, Londra temsilcisinde de Gareth Bale, Luka Modric, Vedran Corluka, Dimitar Berbatov, Alan Hutton, Kevin-Prince Boateng, Giovani dos Santos ve Younes Kaboul gibi Tottenham tarihinde önemli başarılar elde etmiş oyuncuları takıma kazandırdı.

2010 yılında ise Liverpool'un futbol direktörü olan Comolli; Luis Suarez, Andy Carroll, Charlie Adam, Jordan Henderson, Jose Enrique gibi futbolcuları İngilizlere kazandıran isimdi. 2012 yılında İngiliz ekibindeki görevinden ayrılan Comolli, bu kararını ailevi sebeplerden ötürü aldığını açıkladı. Fakat İngiliz basınında yer alan haberler, kendi direktifi doğrultusunda gerçekleşen transferlerdeki başarısızlık sebebiyle Comolli ile yolların ayrıldığı şeklindeydi.



Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal