Hibrit Çim Nedir?

Hibrit çim nedir? Hibrit çimin normal çimden farkı nedir? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

08.05.2018-17:54 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-17:45) Hibrit Çim Nedir?

Hibrit çim tercih eden takımların arasına, 2017-18 sezonu itibariyle Fenerbahçe de dahil oldu. Peki nedir bu hibrit çim?

Hibrit çim, doğal çimin sentetik liflerle harmanlanmasından olan bir çim türü olarak biliniyor.

Doğa ve teknolojinin birleşimiyle meydana gelen hibrit çim, aynı anda tamamen doğal bir çim olarak kabul görüyor.

Avantajları ise doğal çim zeminde oynama kalitesine sahip olması, dört mevsim süresince kullanım avantajı, çim kopmalarının fark edilmemesi, çim köklerinin korunabilir olması, kendini çabuk bir biçimde yenilemesi, tekrar çimlendirmeye ihtiyaç olmaması ve konser gibi etkinliklerin ardından spor aktivitelerine kolay geçiş imkanı sağlaması olarak biliniyor.

HANGİ STATLARDA VAR?

Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası gibi önemli organizasyonlardaki sahalar için de tercih edilen hibrit çim, Beşiktaş'ın stadı Vodafone Park'ta kullanıma başlanması ile Türkiye'de üne kavuştu. Fenerbahçe de 2017-18 sezonu itibarıyla stadındaki çimi hibrit hale dönüştürdü.

Premier Lig'de tüm ekiplerin tercihi haline gelen hibrit çimin, dünya üzerinde de toplamda 45 kulübün stadında kullandığı biliniyor.

2007 senesinde yenilenen Wembley Stadı'nın başını çektiği hibrit çim tercih eden statlar içinde Emirates (Arsenal), Etihad (Manchester City), Old Trafford (Manchester United), White Hart Lane (Tottenham), St.James Park (Newcastle United), Goodison Park (Everton), San Siro (Milan / Inter), Amsterdam Arena (Ajax), Santiago Bernabeu (Real Madrid), Donbass Arena (Shakhtar Donetsk) da yer alıyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal