Can Bartu Kimdir?

Can Bartu kimdir? Can Bartu kaç yaşında? Türk futbol tarihinin en önemli figürlerinden Can Bartu hakkında bilmediğiniz tüm detayları sizin için hazırladık...

08.05.2018-17:39 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-17:09) Can Bartu Kimdir?

İşte efsane futbol adamı Can Bartu’ya dair bilinmeyenler…

CAN BARTU KİMDİR?

31 Ocak 1936'da İstanbul'da doğan Can Bartu, spor hayatına Fenerbahçe'de başladı. Spor yaşantısına basketbol ile başlayan Bartu, 6 defa basketbol milli takım forması giydi ve daha sonra Fikret Arıcan'ın desteği ile beraber futbola yönelerek Fenerbahçe'de futbol yaşantısına başladı.



BASKETBOL VE FUTBOL MİLLİ TAKIMLARINDA FORMA GİYEN İLK VE TEK SPORCU

Can Bartu, Türk Milli Takımı formasını hem basketbol hem de futbolda giyen ilk ve tek sporcu olma unvanını taşıyor.



1955 – 1961 sezonları arasında Fenerbahçe’de futbol yaşantısını sürdüren Can Bartu, 28 kez milli oldu. 1958 yılında Türkiye – Romanya karşılaşmasında, kaleci Turgay Şeren’in sakatlanması üzerine, mücadelenin son yedi dakikasında kaleye geçti ve bu karşılaşmada Türk Milli Takımı oyuncusunun, kendi kalesine attığı gol sonucu, kalesinde 1 gol gördü.



1961 YILINDA İTALYA LİGİ’NE TRANSFER OLDU

Milli takımdaki başarılı futbolu ile dikkatleri üzerine çeken Bartu, 1961’yılında İtalya’nın Fiorentina takımına transfer oldu. 1962 yılında da İtalya’nın Venezia takımında forma giyen Bartu, 1964 yılında ise yine İtalya’nın Lazio takımında forma giydi.

İtalya’da başarılı bir dönem geçiren Bartu, 1967 yılında, Türkiye’ye dönerek, eski takımı Fenerbahçe formasını giydi. Teknik ve göze hoş gelen tarzı ile göz dolduran Bartu, sarı-Lacivertli forma ile 326 karşılaşmada oynadı ve 162 kez fileleri havalandırdı.

Üç yıl Fenerbahçe forması giyen futbolcu, 1969 yılında, Galatasaray – Fenerbahçe arasında oynanan Galatasaraylı efsane oyuncu Metin Oktay’ın jübile maçında, Oktay ile formalarını değiştirmiş, Bartu kısa bir süre Galatasaray forması giyerken, Oktay da Fenerbahçe forması giymiş ve bu jubileyi ölümsüzleştirmiştir.

Efsane futbol adamı Can Bartu 1970 yılında futbol hayatını noktalamıştır.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal