Jamie Vardy Kimdir?

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City forması giyen Jamie Vardy kimdir? Jamie Vardy hangi takımlarda oynadı?

08.05.2018-17:08 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-16:34) Jamie Vardy Kimdir?

JAMIE VARDY KİMDİR?

11 Oca 1987’de İngiltere’nin Sheffield kentinde doğan Jamie Vardy, futbol hayatına Sheffield Wednesday takımında başladı ancak Sheffield Wednesday kulübü tarafından yetersiz bulundu.

O dönem henüz 16 yaşında olan Vardy, futbolcu olma hayalinden o gün vazgeçmişti. Ailesine destek olması gerektiğinden karbon fiber üreten bir fabrikaya işçi olarak girdi. Belirli bir süre bu şekilde çalışan İngiliz oyuncu, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine Stocksbridge Park takımında oynamaya başladı.

İLK TRANSFERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

2007 senesinde gösterdiği performans ve attığı gollerle bir anda İngiliz amatör liginin en iyi çıkış yapan oyuncuları arasında gösterilmeye başlanan Vardy, Stocksbridge Park'ta geçirdiği 3 sezonun sonrasında FC Halifax Town takımına 18 bin euro karşılığında transfer oldu.

İngiliz yıldız bu şekilde ilk transferini gerçekleştirmiş oldu. Takımındaki ilk sezonunda 26 gol kaydeden ve ''Yılın Oyuncusu'' ödülünü kazanan Vardy, 2011'in Ağustos ayında bu kez 170 bin euro karşılığında Fleetwood Town takımının yolunu tuttu.

YENİ TAKIMINI ŞAMPİYONLUĞA TAŞIDI

Fleetwood Town'da 31 gol atan Vardy, ''Yılın Oyuncusu'' ödülünü almaya hak kazanırken takımını da ligde şampiyonluğa taşıyordu.

LEICESTER CITY HİKAYESİ BAŞLADI

2012 yılında, bir gün Premier Lig şampiyonluğu kazanacağını bilmeden Leicester City’ye İngiltere tarihinde amatör liglerden bir futbolcuya ödenen en yüksek ücret olan 1 milyon Euro bedelle transfer oldu.

2015-2016 SEZONUNDA TARİH YAZDILAR

2014 - 2015 sezonunda Premier Lig'e yükselen Jamie Vardy’li Leicester City, Chelsea'nin şampiyon olduğu ligi o sezon 14. sırada tamamladı. Mavi Beyazlı ekip, bir sezon sonra ise ligin bitmesine 2 hafta kala tarihlerindeki ilk Premier Lig şampiyonluğunu ilan etti.

İngiltere'deki en üst futbol ligi olan Premier Lig'in, 1978'deki Nottingham Forest zaferinden sonra ilk kez yeni bir şampiyonu oldu.

O sezon İngiltere Premier Lig’de oynadığı 36 karşılaşmada 24 kez fileleri havalandıran Jamie Vardy, takımının bu inanılmaz başarısında en büyük payı olan isimlerden biri olmuştu.

Bu sezon (2017-2018) İngiltere Premier Lig’de Leicester City formasıyla 35 karşılaşmaya çıkan tecrübeli golcü, bu karşılaşmalarda 17 kez ağları havalandırdı ve 1 de asist kaydetti. Vardy, tüm kulvarlarda toplam 40 karşılaşmaya çıkarken bu karşılaşmalarda 20 kez gol sevinci yaşadı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal