Galatasaray’dan Sakat Oyuncular Hakkında Açıklama Geldi! Derbide Kimler Forma Giyebilecek?

Galatasaray, Fenerbahçe ile oynanacak derbi öncesi sakat oyuncularının son durumu hakkında resmi internet sitesinden açıklamalarda bulundu.

31.10.2018-17:26 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-17:26) Galatasaray’dan Sakat Oyuncular Hakkında Açıklama Geldi! Derbide Kimler Forma Giyebilecek?

Sarı kırmızılı ekibin resmi internet sitesinde, takım doktoru Yener İnce tarafından yapılan açıklamalara yer verildi.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşacak Galatasaray’da sakat futbolcuların son durumuna ilişkin Yener İnce’nin yaptığı açıklamalar şu şekilde:

 “Biliyorsunuz milli takım için lige verilen arada milli takımlarından sakat dönen bazı futbolcularımız oldu. Birçoğu o dönemde uyguladığımız tedavilerle maçlarda forma giyebildiler. Fakat bazı futbolcularımız daha sonra yeniden şanssız sakatlıklar geçirdi. Futbolcularımızın son durumları hakkında isim isim bilgi vermek gerekirse;

Emre Akbaba’nın bildiğiniz üzere ayağında bir kırık söz konusu. Emre’nin ayağında bir alçı var. Bu alçı yaklaşık 6-7 hafta daha ayağında bulunacak. Alçının çıkmasının ardından kendisinin rehabilitasyonuna başlayacağız. Emre’nin daha zamana ihtiyacı var.

Yuto Nagatomo’nun sakatlığı ise futbolda sürekli görülebilen bir durum değil. Çok şanssız bir sakatlık yaşadı. Bir akciğeri %70’e yakın bir seviyede söndü. O gece sponsor hastanemizin yardımlarıyla yaptığımız acil müdahale neticesinde çok hafif şekilde atlattı bu sakatlığı. Şu anda Yuto ameliyatını oldu ve hastaneden taburcu edildi ve evinde dinleniyor. Onun da 3-4 haftalık bir rehabilitasyon süreci söz konusu. Daha sonrasında durumuna göre neler yapabileceğimize karar vereceğiz. Ameliyat kararını bu kadar kısa sürede vermemizin sebebi de iyileşme döneminin mümkün olduğu kadar az sürmesini planlamamızdı. Şu an için gayet iyi bir durumda. Yuto’nun beklenenden çok daha kısa sürede sahalara dönmesini umut ediyorum.

Belhanda’nın Yeni Malatyaspor maçındaki baş dönmesi şikayetlerinin ardından, maç gecesi ve maçın ertesi gününde kontrolleri gerçekleşti. Yapılan testlerde bir problem gözükmedi. Martin Linnes’in de ayağına aldığı darbenin ardından hemen tedavisine başlandı. Bu iki futbolcumuzun Fenerbahçe müsabakasında oynama ihtimalleri kuvvetle muhtemel.

Kalan futbolcularımızdan Fernando’nun durumu şu anda oynamak için çok elverişli değil. Onun sağ üst arka adalesindeki yırtık, diğer futbolcularımızın sakatlıklarından biraz daha farklı. Fernando’nun tedavisinin diğer futbolcularımızdan biraz daha uzun süreceğini düşünüyorum. Zaten hatırlarsanız Onyekuru, Feghouli ve Fernando sakatlandıkları zaman iyileşmelerinin 3-4 haftayı bulabileceğini söylemiştim. Şu anda sakatlıklarının üzerinden yaklaşık 10-11 gün geçti, bu futbolcuların hemen dönmesini beklemek çok iyimser bir yaklaşım olur. Fernando’nun şu an için sakatlığını hemen atlatma ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Maç saatine dek tedavisini sürdüreceğiz.

Diğer futbolcularımızın da durumu daha iyiye gidiyor. Onların da tedavisini maç saatine dek sürdüreceğiz. Bu futbolcularımızı oynatabilmek için, en azından sakatlığı bulunan futbolcularımızın bir kısmını takıma kazandırabilmek için hem fizyoterapist kardeşlerimiz hem masör kardeşlerimiz hem de biz elimizden geldiğince çaba gösteriyoruz. Feghouli, Serdar, Eren ve Onyekuru’nun maçta oynayıp oynamayacakları yarınki test idmanlarından sonra belli olacak. Şu anda kesin oynayacaklar veya oynayamayacaklar diyebileceğimiz bir konumda değiliz. Ancak sakatlıktan bu kadar çabuk dönerlerse beklenen süreden çok daha kısa sürede dönmüş olacaklar. Zaten biz de bunun için buradayız ve bunun için çalışıyoruz. En kısa zamanda bu oyuncuları takıma kazandırmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde daha net bilgileri sizinle paylaşacağız.”

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal