CLA ne işe yarar

Vücut geliştirme sporuyla ilgilenen pek çok insan CLA ne işe yarar? Sorusuna yanıt arıyor. Peki CLA ne işe yarar? Tüm detaylar haberimizde…

02.06.2018-17:51 - (Son Güncelleme: 02.06.2018-17:46) CLA ne işe yarar
CLA NEDİR?

Omega-6 yağ asidi olan linoleic asitin benzer izomerlerinden meydana gelen ve genellikle otla beslenen et ve süt ürünlerinde yer alan bir yağ türüdür.

Zaman ilerledikçe hayvancılık sektörüyle uğraşan insanların azalmasından ötürü CLA maddesini vücudumuza daha da az oranda almaya başladık. Teknolojinin hızla gelişmesi sonucu otla beslenen hayvanlar da sayıca azalmış durumda... CLA maddesi, otla beslenen hayvanların et ve süt ürünlerinde 4 kat daha çok bulunur.

Belirtilen maddeyi belirli bir zaman içinde vücudun daha da az tüketmeye başlaması ile yağ yakmak eskiye oranla daha da yavaşlamıştır. Bu sebeple CLA’nın dışarıdan vücudunuza alınması buradaki eksik kısmı tamamlayacak pozisyondadır.

Vücudun daha da az tüketmeye başlamasından ötürü, yağ yakmak eskisine oranla daha da yavaşlamıştır. Bu nedenle CLA’nın dışarıdan vücudunuza alınması buradaki eksik kısmı tamamlayacak özelliktedir.

CLA NE İŞE YARAR

CLA, vücuda girdiği andan itibaren trigliseritlere ulaşarak onları ufak parçalar haline böler. Hücrede bulunan yağ hücrelerini ufak parçalara bölerek yağların depolanmasını engeller. Ufak parçalar olmaları sebebiyle daha basit yakılır.

Vücudunuz, ihtiyacınız dışındaki kalori ve şeker fazlalıklarını yağ hücresi şeklinde depolamaya başlar ve yağ hücreleri de aşırı kilolara neden olan başlıca etkenlerdendir. CLA kullanmanız durumunda ise ufak parçalara bölünen yağ hücreleri kas ve karaciğer hücrelerinde daha basit etkiye sahip olmaktadır. Bu şekilde vücudunuzda enerji fazlalığı olmakta ve enerji toplamak adına ekstra yiyecek tüketmek zorunda kalmıyorsunuz.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal