Sperm Kalitesini Arttıran Çakşır Otu Nedir? Hangi Besinler Kaliteyi Arttırır?

Erkeklerde 50 yıl öncesine oranla sperm sayısında azalma görüldüğünü belirten uzmanlar, bunun çeşitli nedenleri olduğu konusunda hem fikir. Peki hangi besinler kaliteyi arttırır? Bitkiler sperm kalitesini arttırmada fayda sağlar mı?

12.11.2019-13:14 - (Son Güncelleme: 12.11.2019-13:02)

Erkeklerde 50 yıl evveline oranla sperm sayısı yüzde 50 azalmış durumda. Üroloji Uzmanı Op.Dr. Serdar Geyik, bazı besinlerin ve bitkilerin sperm kalitesini artırdığını dile getirerek anne-baba olmak isteyenlere bazı tavsiyelerde bulundu.

SPERM SAYISI NASIL ARTTIRILIR?

Çiftlerin beraber muayene olduktan sonra problemin tespiti ve çözümüne yönelik bir yol haritası çıkardıklarını söyleyen Geyik, “Tedavi aşamasında bazı gıda ve bitkilerin beslenmeden çıkartılması bazılarınınsa eklenmesi gerekir.

Türkiye ve dünyada yapılan çalışmalar sperm sayısı ve kalitesinin beslenmeyle alakalı olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle çinko, selenyum, l-karnitin. L-arginin, B-C-E vitamininden zengin gıdalar tavsiye ediyoruz.

Bununla beraber et-süt ve deniz ürünleri, sakatat, yağlı tohumlardan ceviz, fındık, yer fıstığı, badem bilhassa kabak çekirdeği, avokado, patates, domates, kuşkonmaz, ıspanak beslenmeye ilave edilebilir.

ÇAŞKIR OTU SPERM KALİTESİNİ ARTTIRIYOR

 Doğu ve Güneydoğu illerimizde yaygın şekilde kullanılan çakşır otunun bir türü ve geleneksel Hint tıbbında kullanılan demir dikeni, sperm yapımını arttırırken hareketliliği üzerinde de etkili pozitif etkileri bulunduğuna dair çalışmalar var” şeklinde konuştu.

Son Dakika Sağlık Haberleri  için sssayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal