26.05.2022-10:55 (Son Güncelleme:26.05.2022-17:08)


1

Donör sperm nasıl seçilir

Donör sperm nasıl seçilir

Sperm bankasından donör sperm alınırken birçok seçenek bulunmaktadır. Spermi bağışlayan kişinin saçına, ten rengine, ırkına, göz rengine, yaşına bakılabiliyor. Böylece satın almak isteyen kişiler kendi çocuklarını da seçebiliyor.



2

Türkiye'de sperm bankası var mı?

Türkiye'de sperm bankası var mı?

Türkiye'de sperm bankası yasal değildir. Bu yüzden Türkiye'de sperm bankası merkezi bulunamaz. Böyle bir kuruluşu kullanmak isteyen bireyler yurt dışını denemeliler.



3

Etik ve ahlaki sebeplerden ötürü sperm bankaları Türkiye'de bulunmuyor. 2010 yılında Üremeye Yardımcı Tedavi Uygulamaları ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezleri Yönetmeliği’nde yayınlanan bir karara göre, yurt dışındaki sperm bankalarından çocuk sahibi olanlara ceza öngörülüyor.



4

Donör olmak için sağlık testlerinden geçmek gerekir. Sağlık testlerinden geçildikten sonra dolar veya euro karşılığında donör olunabilir.



5

Sperm ücretleri yurt dışında sürekli değişiklik gösteren bir durumdur. ABD'de merkezler 10 bin ile 15 bin dolar arasında değişmektedir. İngiltere'de ortalama 950 pound civarındadır. Kıbrıs'ta ücretler 3 bin ile 4 bin euro arasındadır.



6

Bir izleyici tarafından gelen "Sperm bankasından hamile kalmak günah mı?" sorusu herkesin meraklı gözlerini Nihat Hatipoğlu'na çevirdi. Hatipoğlu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Kadın ve erkeğin kendi spermleri ise çocuk yapması gerekir. Bazen kadınlar 3. bir erkeğin spermini alıyor ve o erkeğin kim olduğu bilinmiyor. O yüzden bu durum doğru değildir."



7

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR