17.09.2021-17:05 (Son Güncelleme:17.09.2021-17:05)


1

Dennis Bergkamp

Dennis Bergkamp

Kuşkusuz dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Arsenal efsanesi Dennis Bergkamp kulübü ile olan sözleşmesine yaşadığı uçak korkusu nedeniyle ' Takımın uçakla gittiği deplasman yolculuklarına katılmak zorunda değildir. ' maddesini ekletmişti. Sözleşmedeki bu maddenin kabul edilmesiyle birlikte transferini gerçekleştiren Dennis Bergkamp, Arsenal formasıyla tam tamına 11 yıl boyunca oynayarak kulübün efsane isimleri arasına adını yazdırmıştı.



2

Radamel Falcao

Radamel Falcao

Ülkemizde bir dönem Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'a gerçekleştirdiği transfer ile büyük ses getiren Kolombiyalı golcü Radamel Falcao, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle gündemden düşmemişti. Radamel Falcao'nun 2014-2015 sezonunda Fransız ekibi Monaco'dan İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United'a transfer olduğu sırada sözleşmesine ' Aynı dizinden sakatlık yaşarsa sözleşmesi fesh edilir. ' maddesinin eklendiği öğrenildi.



3

Angel Di Maria

Angel Di Maria

Arjantinli yıldız Angel Di Maria, 2014-2015 sezonunda İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United'a tam tamına 60 milyon poundluk bir bonservis ücreti ile birlitke transfer olurken kulübü Real Madrid, Arjantinli yıldızın Manchester United'a transferinde sözleşmesine ' Altın Top ödülünü kazanırsa 5 milyon euro bonus ödenir. ' maddesini ekletmişti.



4

Toni Kroos

Toni Kroos

Toni Kroos'un Alman devi Bayern Münih'ten İspanyol ekibi Real Madrid'e transferi büyük ses getirmişti. Daha önce birkaç kez jet ski ile kaza yapan yıldız futbolcunun Real Madrid ile bulunan sözleşmesinde kulübün ' Futbolcunun jet ski kullanması yasaktır. ' maddesi eklettiği ortaya çıktı.



5

Ronaldinho

Ronaldinho

Dünya futbolunun kuşkusuz en efsane isimlerinden biri olan Brezilyalı yıldız Ronaldinho, 2014 yılında Meksika Ligi ekiplerinden Queretaro'nun kendisi için yapmış olduğu teklifte sözleşmesinde çok ilginç maddelerin olmasını istedi. Brezilyalı yıldız Ronaldinho, Meksika Ligi ekibi Queretaro'dan istemiş olduğu evde havuz, plaj futbolcu sahası, 7'ye 7 maç yapabileceği halı saha ve evi için 4 özel uşak istemişti. Ronaldinho'nun bu talepleri karşısında şaşkına dönen Meksika Ligi ekibi Quretaro transferden vazgeçmişti.



6

Mario Balotelli

Mario Balotelli

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'a transferiyle tüm dünyada büyük bir ses getiren yıldız futbolcu Mario Balotelli'nin futbol hayatı boyunca olaylara karışması nedeniyle İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'a transfer olduğu sırada sözleşmesine ' Rakip futbolcuya tükürmesinin yasak olduğu, üc kereden fazla oyundan atılmaması gerektiği ve uslu durması gerektiği ' yönünde maddeler eklendiği öğrenildi.



7

Ronaldinho

Ronaldinho

Karşımızda bir kez daha Ronaldinho var. Brezilya Ligi ekiplerinden Flamengo'ya 2011 yılında transfer olan dünyaca ünlü yıldız Ronaldinho, Flamengo'ya gerçekleştirmiş olduğu transferde sözleşmesine ' Haftada iki gece evinden dışarıda eğlenmeye gidebilir. ' maddesini koydurmuştu.



8

Rolf-Christel Guie-Men

Rolf-Christel Guie-Men

Listedeki en enteresan isteklerden birinin sahibi ise Kongolu Rolf-Christel Guie-Men oldu. 1999 yılında Karlsruhe'den Eintracht Frankfurt'a transfer olurken gerçekleşecek olan bu transfferi sözleşmesine eklettiği ' Futbolcunun eşine özel yemek pişirme dersleri organize edilir. ' maddesini ekleterek bu madde karşılığında sözleşmeyi imzalamıştı.



9

Gervinho

Gervinho

Günümüzde Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'da forma giyen Fildişi Sahilli yıldız Gervinho, İtalyan ekibi Roma'dan Çin Süper Lig ekiplerinden Hebei China Fortune'ye transfer olduğu sırada imzalayacağı sözleşmeye ailesi için özel bir konak, özel bir plaj, bir helikopter ve evine istediği zaman gidebilmesi için uçak biletleri talep ederek transferi sözleşmesinde bu şartlar yazılınca kabul etmişti.



10

Stefan Schwarz

Stefan Schwarz

İspanyol ekibi Valencia'dan İngiliz ekibi Sunderland'e transfer olan İsveçli futbolcu Stefan Schwarz'ın sözleşmesine ekletmiş olduğu o maddeye görenler ilk etapta inanamadı. İngiliz ekibi Sunderland ile Stefan Schwarz'ın transferi için gerçekleştirilen görüşmelerde oyuncunun menajeri ile yapılan toplantılar sırasında 2002 yılında başlaması planlananan uzay yolculuğuna oyuncunun rezarvasyon yaptırdığı görülünce İngiliz ekibi Sunderland, Stefan Schwarz'ın sözleşmesine ' Uzay yolculuğuna katılamaz. ' maddesini koydurdu.



11

Giuseppe Reina

Giuseppe Reina

Giuseppe Reina, 1996’da geldiği Arminia Bielefeld’de sözleşmesine “Kulüp her yıl için kendisine bir ev inşa eder” maddesi koydurdu. Ama evin özellikleri ve boyutu yazılmadığından kulüp Reina’ya 1999’da ayrılana kadar her sezon sonunda birer tane olmak üzere üç adet lego ev hediye etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR