Sözleşmeli Öğretmenlik Şartları

Yönetmelikle ilk başta kalkınmada birinci seviyede öncelikli olarak yörelerde olmak şartıyla MEB'in boş öğretmen kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası gereğince atanacak olan sözleşmeli öğretmenlere özel usul ve esaslar belirlendi

17.03.2020-14:16 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-18:36) Sözleşmeli Öğretmenlik Şartları

Bu kanun kapsamına göre,

- KPSS sonuç kağıdında her alan için oluşturulan puan derecesine göre en fazla puanı olan kişilerden başlayarak, alanlar için belirlenmiş kontenjan sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava çağrılma hakkı kazanacak.

- Sözleşmeli öğretmenlerden sözleşme usulünce 4 yıllık çalışma sürecini tamamlayarak adaylık süresince başarılı olan kişiler, istekleri üzerine görev yaptıkları eğitim yerinden öğretmen kadrolarına atanacak.

- Öğretmen kadrolarına atanan kişiler, aynı şehirde en az 2 yıl daha görev alacak, bunlarla ilgili adaylık hükümleri yapılmayacak.

Pedogojik Formasyon Belgesi Şartı

Mezun olunan yükseköğretim programının, Bakanlığın öğretmenliğe atanacak kişilerin belirlenmesine ilişkin kararına göre atama yapılacak branşa uygun olması, öğretmenliğe atanma sağlayacak yükseköğretim programlarından mezun olan kişilerin ihtiyacı sağlayamadığı branşlara atanacaklar hariç, Bakanlık tarafından uygun görülen pedagojik formasyon eğitiminin alınması gerekecek.

Sözlü Sınav Komisyonu

Sözleşmeli öğretmenlik alımları için artık sözlü sınav komisyonu görev yapacak. İhtiyaç duyulması halinde aynı şekilde birden fazla sözlü sınav komisyonu oluşturulabilecek. Sözlü sınav komisyonu başkan ve üyeleri, boşanmış kişiler olsalar bile eski eşlerinin, ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımlarının ya da evlatlıklarının katılacağı mülakatlarda görev yapamayacak.

60 ve Üzeri Puan Alanlar Başarılı Sayılacak

Sözleşmeli öğretmenliğe atanmak için yapılacak mülakata katılmaya hak kazanan kişiler, sözlü sınav komisyonu tarafından verilecek olan 100'lük sisteme göre değerlendirilmesi yapılacak. Sözlü sınavda 60 ve üstünde puan alanlar başarılı olarak kabul edilecek ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak için tercih yapma hakkını elde edecekler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal