Sözleşmeli Öğretmen Maaşları

Atamaların çok az olması nedeniyle birçok öğretmen atanamamıştır ve sözleşmeli veya ücretli öğretmenlik yapmak zorunda kalmıştır. Sözleşmeli öğretmenlerin il içerisinde veya dışarısında tayin isteme hakları yoktur.

17.03.2020-14:12 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-14:09) Sözleşmeli Öğretmen Maaşları

Sözleşmeli öğretmenlerin maaşları her ilde farklılı göstermektedir. Yani bu konuda belirlenmiş belli bir standart yoktur. Sözleşmeli olarak çalışma sürenizin bir önemi yoktur. Yani kadrolu öğretmenler gibi uzun yıllarda çalışsanız da sözleşmeli olduğunuz için bunun size bir kadro puanı olmayacaktır. Maaşınızda da bir değişim söz konusu olmaz devamlı sözleşmede geçen maaşı alırsınız.

Kadrolu Öğretmenden Farkları Nelerdir?

Kadrolu öğretmenler şehir içerisine veya dışarısına kadro isteyebilmektedir. Maaşları ek ders ücretlerine göre değişiklik gösterse de belli bir standarda bağlanmıştır. Sözleşmeli öğretmenlerde işe başlamadan önce bir sözleşme yapılmaktadır. Bu sözleşmede maaşlar 15'inde yatacağı yazmaktadır fakat 23 veya 24'ünü bulmaktadır. Sözleşmede olan değişmeler sebebiyle il dışına gitmeniz gereken durumlarda yol ücreti dahi verilmemektedir. Kadrolu erkek öğretmenler askere gidecekleri zaman askerliklerini asker öğretmen olarak yapabilirken, sözleşmeli öğretmenlerin böyle bir haktan yararlanma imkanı yoktur.

Kimler Sözleşmeli Öğretmen Olabilir?

Kadro alamamış öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığına başvurarak sözleşmeli öğretmen olmaz istediğini belirtir. Ardından sözlü bir mülakata girer. Aldığı puan sözleşmeli öğretmenlik yapmaya uygunsa belirlenen okulda sözleşmeli öğretmenlik yapmaya başlayabilir. Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmeleri her yıl düzenli olarak yenilenmektedir.

Sözleşmeli Öğretmenlerin Parası Kim Tarafından Ödenir?

Sözleşmeli öğretmenler, maaşlarını Maliye Bakanlığı tarafından almaktadır. Maliye Bakanlığında bütçe sıkıntısı olduğu zamanlarda sözleşmeli öğretmen sayısında azalma gitme hakları vardır. Bu nedenle sözleşmeli öğretmenlik yaparken işinizin hiçbir garantisi yoktur. Bu nedenle sözleşmeli öğretmenler öğretmenlik yaparken bile iş stresi yaşamaktadır. Banka promosyonları bazı illerde kadrolu öğretmenlere dağıtılmaktadır. Fakat sözleşmeli öğretmenler bu durumdan mahrum bırakılmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal