Soyağacı Hizmetinde Yeni Uygulama

Geçtiğimiz yıllarda e-devlet üzerinden sunulan soyağacı uygulamasına bir yenilik eklendi. Uygulamaya eklenen bu yenilik sayesinde vatandaşlar nüfus müdürlüklerine gitmeden soyağaçlarını oluşturabilecek.

07.09.2021-12:03 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-14:54) Soyağacı Hizmetinde Yeni Uygulama

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve e-devlet kapısı üzerinden sunulan alt-üst soy sorgulama yoğun bir ilgi görmüştü. Bundan yola çıkılarak İçişleri Bakanlığı vatandaşlar için alt-üst soy bilgilerinin kullanılması ile soyağacı tasarlayabilecekleri ''Soyağacı Oluşturma'' hizmetini uygulamaya açtı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) Projesi kapsamında elektronik ortamda tutulan nüfus kütükleri sayesinde üst soya dair bilgiler kolaylıkla sağlanabiliyor. 

Mersin'de tutulan bilgiler ile  Osmanlı Dönemi'nde 1904 yılında yapılan genel nüfus sayımı ile elde edilen bilgilere dayandığı için 1800'lü yıllara kadar doğmuş olan kişilerin kaydına erişilebilme imkanı sağlıyor.

SOYAĞACINIZI NASIL OLUŞTURABİLİRSİNİZ?

Soyağacı oluşturma işlemi e-Devlet Kapısını ya da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılabilecek.

E-devlet üzerinden soyağacınızı sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr sitesinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile güvenli kimlik doğrulamayı kullanıp kimliğinizi doğrulamanızı ardından "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma" hizmetini seçerek soyağacınıza ait bilgilere ulaşabilirsiniz ve elektronik belge oluşturabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal