28.01.2022-09:02 (Son Güncelleme:28.01.2022-09:02)


1

ACUN ILICALI ONU GETİRDİ!

ACUN ILICALI ONU GETİRDİ!

Acun Ilıcalı'nın takımı Hull City'nin yeni teknik direktörünün kim olacağı büyük bir merak konusuydu. Kısa süre önce gündeme bomba gibi bir açıklama düştü. Hull City'nin yeni teknik direktörünün Gürcü teknik adam Şota Arveladze olduğu resmen duyuruldu. Acun Ilıcalı'nın, Şota Arveladze'yi takımının başına getirmesi çok büyük yankı uyandırdı.



2

FUTBOLCULUK KARİYERİ

FUTBOLCULUK KARİYERİ

Gürcü teknik adam 22 Şubat 1973 yılında Gürcistan'ın başkenti Tiflis'de doğmuştur. Futbol hayatına ilk olarak futbolcu olarak başlayan Şota Arveladze, futbola ilk olarak ülkesinin Martve takımında başladı. Ardından ülkesinin Samtredia, Dinamo Tiflis takımlarında oynadı. 1993 yılında Tiflis'den ülkemizin Süper Lig devlerinden Trabzonspor'a transfer oldu. Trabzonspor'da oynadığı futbol ve sahadaki duruşu ile çok sevilen isimlerden birisi haline geldi. Trabzonspor sonrası Hollanda ekibi Ajax'a transfer oldu. Ajax sonrası; Rangers, AZ Alkmaar, Levante formalarını giydi. 2008 yılında ise kariyeri sonlandı.



3

TEKNİK ADAMLIK KARİYERİ

TEKNİK ADAMLIK KARİYERİ

Futbol kariyerini sonlandıran Şota Arveladze, ilk olarak AZ Alkmaar takımında yardımcı antrenörlük görevinde bulundu. Ardından Kayserispor'un teknik direktörü oldu. Sonrasında eski kulübü Trabzonspor'un başında görev alan teknik adam kariyerine İsrail ekibi Tel Aviv ve Özbekistan ekibi Pakhtakor takımında devam etti. Teknik adam son olarak Özbekistan ekibi Pahhtakor'u çalıştırmıştır.



4

HANGİ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDI?

HANGİ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDI?

Şota Arveladze kariyerinde sırasıyla; Kayserispor, Kasımpaşa, Trabzonspor, Tel Aviv ve Pahhtakor takımlarını çalıştırmıştır.



5

BAŞARILARI NEDİR?

BAŞARILARI NEDİR?

Şota Arveladze Pakhtakor takımı ile 2 kez Özbekistan Şampiyonluğu ve 2 kez Özbekistan Kupası'nı kazanmıştır.



6

NERELİDİR?

NERELİDİR?

Şota Arveladze Gürcistanlı'dır.



7

DİNİ NEDİR?

DİNİ NEDİR?

Teknik adam Müslümandır.



8

KAÇ YAŞINDADIR?

KAÇ YAŞINDADIR?

Teknik adam 22 Şubat 1973 doğumludur. Yani 48 yaşındadır.



9

KARDEŞİ KİMDİR?

KARDEŞİ KİMDİR?

Şota Arveladze'nin ikiz kardeşi Arçil Arveladze'dir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR